pinterest
Verwarm je huis met een haard - Een gids voor het kiezen van de perfecte sfeerhaard

Verwarm je huis met een haard - Een gids voor het kiezen van de perfecte sfeerhaard

Haarden zijn al eeuwenlang een bepalend element in woningen. Ze zorgen niet alleen voor warmte en licht, maar ook voor een uitnodigende sfeer en gezelligheid. En er zijn meer redenen waarom mensen van open haarden houden!

Ten eerste heeft een haard iets tijdloos romantisch. Ze herinneren aan eenvoudigere tijden en zijn een manier om familie en vrienden samen te brengen. Rond de open haard zitten kan een rustgevende en ontspannen sfeer scheppen, en de flikkerende vlammen hebben een betoverende werking die mensen van alle leeftijden als rustgevend ervaren. Het geluid van knapperend hout en de geur van brandende sintels zijn voor veel mensen ook aangenaam.

Ten tweede zijn haarden ook een geweldige manier om een vleugje stijl toe te voegen aan het interieur. Ze kunnen zo worden ontworpen dat ze bij elke esthetiek passen en er zijn verschillende materialen. Van klassieke steen tot modern glas en metaal; open haarden kunnen worden gebruikt om een uniek en opvallend middelpunt te creëren.

Tot slot zijn haarden een praktische manier om warm te blijven in de wintermaanden. Niet alleen zijn ze een geweldige bron van warmte, maar ze kunnen ook de kosten van de verwarmingsrekening verlagen. Dit maakt ze bijzonder aantrekkelijk voor wie op zoek is naar een kosteneffectieve manier om warm te blijven tijdens de koudere maanden.

Houtgestookte haarden

Er gaat niets boven de klassieke charme van een houtgestookte haard. De moderne houthaarden en inzethaarden hebben een unieke uitstraling en sfeer waar andere soorten haarden niet aan kunnen tippen. Houthaarden zijn ook het meest kosteneffectief, aangezien de brandstof gemakkelijk verkrijgbaar en vaak betaalbaarder is dan bij andere soorten haarden. Deze haarden vereisen echter wel meer onderhoud en een verantwoorder stookgedrag dan andere soorten haarden, want het verbranden van hout kan rook en andere vervuilende stoffen veroorzaken die slecht zijn voor het milieu en je omgeving.

Bio-ethanol haarden

Dit is een type haard dat de laatste decennia aan populariteit heeft gewonnen. Vooral als de bio ethanol haard verplaatsbaar is, dus een perfecte manier voor elk huis om een open haard te krijgen. Bio-ethanol haarden worden aangedreven door een brandstof gemaakt van hernieuwbare bronnen zoals maïs of suikerriet. Deze haarden bieden een modern en milieuvriendelijk alternatief voor traditionele haarden, en ze zijn geweldig voor degenen die een schoonbrandend vuur willen zonder een ventilatiesysteem te hoeven installeren. Het nadeel is dat bio-ethanol haarden duurder kunnen zijn om te installeren dan andere soorten haarden, en ze bieden niet dezelfde warmte en sfeer als een echt vuur. 

Gashaarden

Gashaarden zijn populair vanwege hun gebruiksgemak. Gashaarden werken op aardgas of propaan, en worden meestal bediend met een schakelaar of afstandsbediening. Ze zijn geweldig voor wie het uiterlijk en het gevoel van een echt vuur wil, maar niet het gedoe van hout hakken of omgaan met rook en vervuiling. Gashaarden zijn ook zeer efficiënt en vergen niet veel onderhoud. Het enige nadeel is dat ze duurder kunnen zijn om te installeren en door het gasverbruik dan andere soorten haarden.

Elektrische haarden

Elektrische haarden zijn een geweldige optie voor degenen die de uitstraling van een echt vuur willen zonder het gedoe van het kopen en opslaan van brandstof. Elektrische haarden worden aangedreven door elektriciteit, dus ze zijn gemakkelijk te installeren en te gebruiken. Ze zijn ook zeer efficiënt en kunnen worden gebruikt om kleine ruimtes te verwarmen zonder dat men zich zorgen hoeft te maken over rook en vervuiling. Het nadeel is dat ze niet dezelfde warmte en sfeer geven als een echt vuur. 

Welk type haard je ook kiest, je zal zeker een gezellige en uitnodigende sfeer in huis creëren en waarde toevoegen aan je woning. Er zijn zoveel verschillende soorten haarden beschikbaar dat je er zeker één vindt die bij jouw levensstijl en budget past.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen