pinterest
Kast kopen voor de woonkamer: gebruik deze tips

Kast kopen voor de woonkamer: gebruik deze tips

Wil je een nieuwe kast kopen voor in de woonkamer, maar vind je het lastig om een goede keuze te maken? Maak dan gebruik van de 4 onderstaande tips. Je kunt deze tips gebruiken als een stappenplan voor het shoppen. Zo vind je binnen no time de perfecte kast! 

Tip 1: Bepaal de functie van de kast

Er zijn eindeloos veel soorten kasten verkrijgbaar. Het is daarom handig om van tevoren te bepalen welk type kast je zoekt. Dit doe je door te kijken naar de functie. Waar wil je de nieuwe kast hoofdzakelijk voor gebruiken? Pas het ontwerp van de kast aan op deze functie. Hieronder staan een aantal kasten met een specifiek doeleinde op een rij:

Buffetkast: Buffetkasten worden oorspronkelijk gebruikt voor het opbergen en tentoonstellen van servies. Achter de deurtjes met glas zet je de mooiste borden, glazen, kopjes en schotels – deze waren vroeger enkel decoratief en werden dus niet eens gebruikt. 

Vitrinekast: Een vitrinekast is vergelijkbaar met een buffetkast, maar kan ook een andere decoratieve functie hebben. De kast is (bijna) volledig voorzien van glazen deurtjes. Het wordt daarom veel gebruikt om woonaccessoires of verzamelingen in tentoon te stellen. Waar een klassieke buffetkast vaak vrij robuust is, zijn vitrinekasten verkrijgbaar in meer formaten en stijlen.

Boekenkast: Boekenkasten zijn hoofdzakelijk bedoeld voor het opbergen en tentoonstellen van boeken. Er zitten geen deurtjes voor de legplanken, waardoor jouw favoriete boek altijd binnen handbereik is.

Dressoir: Een dressoir is een brede, lage kast. Het wordt vaak gebruikt als tv-meubel in de woonkamer. Door het lage model is het ook perfect voor persoonlijke woondecoratie zoals fotolijsten.

Tip 2: Maak de keuze tussen een dichte en open kast

Als je geen duidelijke voorkeur hebt voor een kast met specifieke functie, maak je simpelweg de keuze tussen een open en een dichte kast. Kortom: met of zonder deurtjes of lades. Er is ook altijd een tussenweg te vinden. Kijk bijvoorbeeld naar een vakkenkast van Emob met zowel deurtjes als open vakken. 

Tip 3: Verdiep je in de materialen

Het materiaal van de kast heeft zowel invloed op de uitstraling als het onderhoud en de prijs. Kunststof en metaal zijn erg onderhoudsvriendelijk, maar een houten kast straalt meer warmte uit. Een kast met houtlook is daarnaast weer goedkoper dan een massief houten kast. Welke eigenschappen zijn voor jouw het belangrijkste?

Tip 4: Pas de kast aan op je interieur

Wanneer alle praktische wensen duidelijk zijn, kijk je welke kast het beste aansluit op jouw woonkamer. Zowel qua formaat als qua interieurstijl. Laat je eventueel nog inspireren door de laatste woontrends.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen