pinterest
Vier tips voor een warmer en gezelliger huis

Vier tips voor een warmer en gezelliger huis

Afbeelding

Ben je tevreden met jouw interieur, maar mist je woning een beetje (echte) warmte of gezelligheid? Er is geen extreme home make-over voor nodig om hier verandering in te brengen. Je hoeft namelijk helemaal niet veel geld uit te geven en allerlei nieuwe meubels aan te schaffen om warmte en gezelligheid in huis te brengen. Door middel van een aantal kleine, eenvoudige aanpassingen kun je er snel en makkelijk voor zorgen dat jouw woon- of slaapkamer warmer aanvoelt. Wij zetten vier low-budgettips voor een gezelliger en warmer huis voor je op een rij.

Personaliseer je interieur

Voel je je niet helemaal thuis in je woonkamer of ontbreekt het gewoon nog aan iets? Misschien helpt het dan om persoonlijke elementen aan je interieur toe te voegen. Door het inlijsten van een mooie, inspirerende spreuk of een leuke foto van jou, je vrienden of van familie, zorg je voor een persoonlijke touch in je woning. Ook kun je spullen waar je speciale waarde aan hecht op een prominente plek in de kamer zetten, waardoor je fijne herinneringen naar boven kunt halen. Denk aan dat souvenir uit Azië of een mooie vaas die je geërfd hebt. Zulke voorwerpen kunnen perfect dienen als woonaccessoires en zijn bovendien nergens in Nederland echt (meer) te koop!

Maak het levendig

Door planten en bloemen in huis te halen, voelt je interieur snel fris en levendig aan. Vind je het te duur om iedere week een vers boeket aan te schaffen of heb je eigenlijk niet zulke groene vingers? Investeer dan in een mooie cactus of een vetplant. Deze planten vergen weinig aandacht en hoef je slechts eens per week water te geven. Cactussen en vetplanten zijn bovendien tegenwoordig weer helemaal terug van weg geweest en superhip.

Zorg voor extra warmte 

Een andere vorm van de woning warmer maken, is het daadwerkelijk verwarmen hiervan. Verbruik je energie, dan is het prettig als je hier zo min mogelijk voor hoeft te betalen. Energie vergelijken behoort voor menig Nederlander niet tot haar favoriete bezigheden. Hoewel energie vergelijken veel voordelen heeft en ervoor kan zorgen dat jij voor minder geld toch iets warmer op de bank zit, zijn er ook andere manieren om te besparen op energie en toch warmte in huis te brengen. Door poefjes, warme plaids, fluffy kussens en robuuste (geur)kaarsen kun je er namelijk voor zorgen dat jouw interieur letterlijk en figuurlijk warmer aanvoelt. Door mooie kaarsen aan te steken en een groot vloerkleed bij de bank neer te leggen creëer je sfeer en warmte en heb je nooit meer koude voeten. Door de warmte van de kaarsjes kun je overigens je verwarming iets lager zetten. Zo bespaar je ook nog eens op energie- en gaskosten.

De juiste verlichting 

Door gebruik te maken van de juiste sfeerverlichting maak je jouw woonkamer een stuk knusser. Vermijd licht dat wit of fel is, en ga voor warme lampen die je eventueel handmatig kunt dimmen. Kies bij voorkeur ook nog eens voor ledverlichting, want die verbruiken een stuk minder energie. Daarnaast kun je ook sfeerkaarsen in groepen plaatsen om meer gezelligheid te creëren.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen