pinterest
5 tips op het gebied van raamdecoratie

5 tips op het gebied van raamdecoratie

Raamdecoratie is een belangrijk onderdeel van je woning waarmee je net dat extra beetje sfeer kunt toevoegen. Alhoewel, of misschien doordat, er een ruime keus is op het gebied van raamdecoratie, weten mensen vaak niet waar ze voor moeten kiezen. Het moet tenslotte mooi bij de rest van het interieur passen en je wil er natuurlijk jarenlang plezier van hebben.

Jaloezieën

Afbeelding

Jaloezieën zijn dunne stroken, die horizontaal voor het raam hangen. Je kunt ze in diverse standen zetten, waardoor je zelf de mate van privacy bepaalt. Een populaire trend op het gebied van raamdecoratie zijn de houten jaloezieën. Houten jaloezieën geven een extra touch aan je interieur en zorgen voor een warme uitstraling. Daarnaast zijn ze heel isolerend en past het in ieder interieur. Het geeft je woning een natuurlijk tintje.

Gordijnen; oud of goud?

Gordijnen zijn er in alle soorten en kleuren. Donkere gordijnen die je woonkamer meer sfeer geven of juist gordijnen met een patroon om de ruimte op te vrolijken. Zo zijn er voor iedere woning passende gordijnen te vinden. Deze vorm van raamdecoratie is zeer traditioneel, maar vandaag de dag nog steeds enorm populair. De vraag is; vind jij ze mooi of ga je voor toch voor een ander soort raamdecoratie?

Naast de decoratieve functie zijn ze ook nog eens praktisch.. Gordijnen dempen onder andere het geluid, bieden zonwering op zonnige dagen en zorgen voor privacy. Een variant op deze ‘normale’ gordijnen zijn rolgordijnen.

Rolgordijnen passen in iedere ruimte, zijn makkelijk omhoog en naar beneden te doen en zijn er ook in diverse maten en kleuren. Makkelijk te hanteren en in elke kamer van je woning passend te maken.

Tot slot heb je ook nog vouwgordijnen. De naam zegt het al, deze gordijnen vouwen zich als het ware naar beneden. Vouwgordijnen worden vaak gekozen in een moderne woning, doordat ze een wat chiquere uitstraling hebben. Heb je een klassiek interieur raden wij het Gross van de vouwgordijnen af. Voor inspiratie neem is een kijkje bij bijvoorbeeld INHUISplaza.

Shutters

Een variant op de houten jaloezieën zijn shutters. Het verschil is dat jaloezieën opgetrokken moeten worden en dat shutters naar de zijkant opengemaakt kunnen worden. Shutters zijn heel sfeervol, te bevestigen voor ieder raam en makkelijk schoon te maken. Shutters zijn verkrijgbaar in diverse maten en kleuren, dus het is maar net wat bij jouw interieur past.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen