pinterest
Tips voor het voorkomen van inbraken bij jou thuis

Tips voor het voorkomen van inbraken bij jou thuis

Afbeelding

Inbraak is iets dat je absoluut niet wil meemaken. Het brengt veel werk met zich mee, maar zorgt ook voor een onveilig gevoel. Iemand is immers in jouw huis geweest en heeft aan jouw spullen gezeten. Misschien was je zelfs wel thuis op dit moment. De meeste inbraken worden gedaan omdat zich er een mooie gelegenheid voordoet. Dit betekent dat je de kans op een inbraak aanzienlijk kleiner kunt maken.

Waardevolle spullen?

Als waardevolle spullen volop in het zicht liggen, maak je het dieven heel gemakkelijk. Ze weten immers dat ze een goede buit kunnen krijgen als ze bij jou inbreken. Zorg er daarom voor dat je deze spullen altijd opbergt. Items als spelcomputers kun je in een tv-kast opbergen. Zorg er ook voor dat mensen niet gemakkelijk naar binnen kunnen kijken. Kies bijvoorbeeld voor dikke gordijnen of een andere manier van blindering. Zo weten dieven niet of het zin heeft om bij jou in te breken. De kans dat ze dit proberen, wordt zo kleiner.

Tijdschakelaar

Ga je 's avonds de deur uit of ga je met vakantie? Zorg dan voor een tijdschakelaar voor jouw lampen. Zo’n schakelaar zorgt ervoor dat jouw lichten aangaan op bepaalde tijdstippen. Vaak kun je dit instellen of heeft de schakelaar een speciaal interval. Zo lijkt het alsof er nog steeds iemand thuis is. Je kunt eventueel ook vragen of buren extra willen opletten als je voor langere tijd weggaat. 

Het juiste slot

Om het dieven moeilijk te maken, kun je zorgen voor goede sloten. Kies bijvoorbeeld voor een verzonken cilinderslot bij Deur-cilindersloten.nl en denk ook aan de aanschaf van anti-inbraakstrips en raam- en deurgrendels met sloten. Zo wordt het in ieder geval lastiger om in te breken. 

Altijd op slot doen!

Doe deuren altijd op slot als je weg gaat, ook als het maar voor even is. Denk er daarnaast aan om altijd het nachtslot op jouw deuren te zetten als je naar bed gaat. Zonder dit slot is een deur makkelijk te forceren. Denk ook aan het op slot doen van garages of lichtkoepels. Dit zijn eenvoudige ingangen voor dieven.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen