pinterest
Voordelen van een zwembad in de tuin

Voordelen van een zwembad in de tuin

In de zomer ben je regelmatig in het plaatselijke zwembad te vinden. De kids vinden zwemmen heerlijk, maar jij bent het eigenlijk een beetje zat om iedere dag naar het zwembad te gaan. Wil je dat jouw kinderen iedere dag lekker kunnen zwemmen, zonder dat je dag in dag uit bij het plaatselijke zwembad moet zitten? Zet dan een zwembad in de tuin.

Een zwembad in de tuin brengt diverse interessante voordelen met zich mee. Deze worden hieronder kort beschreven. Twijfel je nog een beetje of je wel of geen zwembad in de tuin wil zetten? Laat je dan overtuigen door onderstaande alinea’s door te lezen.

Voordeel #1: een zwembad zorgt voor sfeer

Zet een zwembad in je tuin en de sfeer verandert direct. Met een zwembad wordt de tuin namelijk een plek waar het hele gezin graag tijd doorbrengt. Ook trekt het zwembad veel kinderen in de buurt aan. Dit maakt je tuin nóg gezelliger. Met een zwembad in de tuin creëer je sfeer en gezelligheid.

Voordeel #2: je kunt goed op de kids letten

Als je samen naar het plaatselijke zwembad gaat, is het soms lastig om goed op de kinderen te letten. Niet alleen omdat het zwembad zo groot is, maar ook omdat hier veel andere kinderen rondzwemmen, rondrennen en in het water springen. Met een zwembad in de tuin kun je veel beter op je kids letten. Dit komt omdat het zwembad kleiner en rustiger is. Bovendien zit je dichter bij de kinderen en ook dit maakt het toezicht gemakkelijker.

Voordeel #3: je hoeft niet meer naar het plaatselijke zwembad

Om een dagje naar het zwembad te gaan, moet je veel regelen. De kinderen moeten hun zwemkleding aan, jij moet je omkleden en natuurlijk moet er ook een grote tas met handdoeken, snacks, zonnebrand en dergelijke mee. Heb je een zwembad in de tuin, dan hoef je niet meer op en neer naar het plaatselijke zwembad. Hier bespaar je niet alleen tijd mee, maar ook veel gedoe. Je hoeft geen grote tas meer in te pakken voor je naar het zwembad gaat, maar hebt alle zwemkleding, handdoeken, snacks en dergelijke lekker bij de hand.

Voordeel #4: zwemmen is goed voor je gezondheid

Heb je een zwembad in de tuin, dan kun je zelf ook regelmatig een duik nemen. Dit is niet alleen verfrissend en ontspannend, maar ook goed voor je gezondheid. Zeker als je regelmatig baantjes zwemt, draagt het zwembad in je tuin echt bij aan een gezonder leven.

Overtuigd? Bekijk dan deze pagina met zwembaden en kies je favoriet.

Tips om meer van je tuin te genieten in de natte nazomer

De zomer is officieel voorbij. Het zonnetje laat zich minder vaak zien, het regent regelmatig en de dagen worden korter. Dat de zomer voorbij is, betekent niet dat je de hele dag binnen moet zitten. Ook in de nazomer kun je namelijk genieten van je tuin. Hoe je dit doet, lees je in dit artikel. Zo delen we op deze pagina enkele tips om meer van je tuin te genieten in de natte nazomer.

Tip 1: koop een mooie loungeset

Ook in de herfst kan het mooi weer zijn. Als het zonnetje een keertje flink schijnt, is het prettig als je hier optimaal van kunt genieten. Koop een mooie loungeset, zet deze in de tuin en je kunt heerlijk genieten op een loungeset als het een keer mooi weer is. En is het een paar dagen slecht weer? Dan hoef je je geen zorgen te maken, want je loungeset kan hier goed tegen. Je kunt de set dan ook gewoon buiten laten staan, de hele nazomer.

Tip 2: zorg voor een overkapping

In de nazomer is het over het algemeen niet koud. De temperatuur is lager dan in de zomer, maar toch kun je nog fijn buiten zitten in deze tijd van het jaar. Helaas gooit de regen regelmatig roet in het eten. Wil je voorkomen dat jouw mooie dagen in de frisse buitenlucht letterlijk in het water vallen? Zorg dan voor een overkapping in de tuin. Zet hier je loungeset onder en je kunt lekker buiten blijven zitten als er een buitje valt.

Tip 3: investeer in een terrasverwarmer

Wordt het toch wat fris? Dan kun je een dekentje pakken om warm te blijven, maar je kunt ook een terrasverwarmer kopen. Een terrasverwarmer houdt je goed warm, zeker als je deze onder een overkapping zet. Zelfs op koele avonden kun je met een terrasverwarmer prima buiten blijven zitten, zonder dat je het koud krijgt.

Tip 4: vergeet de verlichting niet

In de nazomer wordt het eerder donker. Als het pikkedonker is, zit je toch een stuk minder gezellig in de tuin. Daarom raden wij je aan om verlichting te kopen, die je aan kunt zetten als het donker wordt. Met een paar lampjes in de tuin zit je een stuk gezelliger als de zon eenmaal onder is gegaan. Je kunt zelfs de hele avond buiten blijven zitten, zeker als je een overkapping met terrasverwarmer hebt, waar jouw comfortabele loungeset onder staat.

Afbeelding

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen