pinterest
Waar moet je op letten bij de aanschaf van kunststof kozijnen

Waar moet je op letten bij de aanschaf van kunststof kozijnen

Bij de aanschaf van nieuwe kozijnen komt er veel kijken. Daarom is het handig om te weten waar je op moet letten. Om je een beetje op weg te helpen hebben wij een aantal punten op papier gezet. Zo weet je waar je op moet letten en kan je gemakkelijk de juiste keuze maken!

Afbeelding

Vast of los kozijn

Er zijn 2 soorten kunststof kozijnen. Vaste kozijnen en kozijnen die geopend kunnen worden. Vaste kozijnen zijn goed voor ruimtes die inbraakgevoelig zijn maar waar je wel zonlicht wil hebben. Als je een inbraakgevoelige ruimte hebt die je wel wil ventileren kan je altijd nog kiezen voor een vast kozijn met een ventilatierooster.

Losse kozijnen zijn uiteraard goed voor ruimtes die je ook geventileerd wil hebben. Bij losse kozijnen is het verder ook handig om te weten of het raam naar binnen of naar buiten opent. 

Beglazing

Tegenwoordig worden kozijnen vaak geplaatst met dubbele beglazing (HR++). Maar je zou ook kunnen kiezen voor een driedubbele beglazing (HR+++). Dit isoleert wel iets beter maar een driedubbele beglazing is vaak wel een stuk duurder dan een dubbele beglazing.

Aansluitende stijl 

Eigenaren van een wat oudere woning zijn vaak niet erg enthousiast over kunststofkozijnen. DIt komt omdat kunststofkozijnen vaak niet aansluiten op de stijl van het huis. Maar tegenwoordig zijn kunststof kozijnen in steeds meer verschillende stijlen verkrijgbaar. Zo kan je tegenwoordig ook probleemloos kozijnen vinden die aansluiten op de stijl van een wat ouder huis. Het plaatsen van een kunststof kozijn kan ook erg interessant zijn als je een beter geïsoleerd huis wil hebben. Kunststof kozijnen hebben tegenwoordig namelijk een sterk verbeterde isolerende werking.

Monumentale panden

Als je in een monumentaal pand woont ben je vaak beperkt in je keuze in kozijnen. Bij deze panden mag een nieuw kozijn niet het straatbeeld veranderen. Daarom is er per gemeente vastgesteld over welke aanpassingen/ verbouwingen er mogelijk zijn voor deze panden. Als je wil weten welke regels er zijn voor jouw monumentale pand kan je het best een kijkje nemen op de website van jouw gemeente.

Tip: je kunt je kunststof kozijnen ook matchen met een kunststof voordeur. Hierdoor krijgt je woning een mooi en strak aanzicht.


Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen