pinterest
5 tips voor originele tuin omheining

5 tips voor originele tuin omheining

Ben je op zoek naar originele omheining in de tuin? Een goed idee! Dit kan de look van je tuin echt compleet maken. Vergeet namelijk niet: een omheining dient niet alleen een praktisch doel, maar kan juist ook een fraaie toevoeging aan je tuin vormen. In deze blog bespreken we verschillende originele ideeën: ontdek meer!

Moderne tuinomheining: hekwerken

Houd je van een moderne en industriële uitstraling in je tuin? Helemaal hip! Je kunt dan het best kiezen voor een strak hekwerk in de tuin. Denk aan een dubbelstaafmat hekwerk: een ware favoriet in een eigentijdse tuin. Het strakke en stoere design maakt dat je niet uitgekeken raakt op dit hekwerk – en dat geeft ‘m die typisch tijdloze look.

Bij MTHekwerken.nl kun je een modern hekwerk kopen in alle soorten en maten. Met deze kwalitatieve hekwerken ben je er zeker van dat ze aan al je wensen voldoen. Denk aan de ideale hoogte en breedte, maar tevens aan de gewenste afwerkingen en details. Dat wordt genieten in je tuin!

Afbeelding

Een natuurlijke look met bamboe

Wil je graag een natuurlijke look in je tuin? Dan is een bamboe omheining een goede optie. Dit ziet er wat rommeliger uit – ideaal als je op zoek bent naar een knusse uitstraling in de tuin. Dit gaat bijvoorbeeld ook goed samen met een tuin waarin veel planten te vinden zijn.

De natuurlijke uitstraling van een bamboescherm zorgt ook voor veel beschutting in de tuin. Handig als je graag veel privacy hebt, bijvoorbeeld als je aan een drukke straat woont. Een nadeel van dit materiaal is wel dat het snel verweert: bamboe vraagt om veel onderhoud en gaat niet oneindig mee.

De schutting met een lichte basic kleur

De kleur die je kiest speelt ook zeker een rol bij de looks van de omheining! Meestal wordt er gekozen voor een basic kleur. De natuurlijke kleur van het hout van de schutting bijvoorbeeld. Om dit net wat specialer te maken, raden we aan om voor een lichte tint te kiezen. Ga dus voor lichtkleurig hout, als de optie er is.

Een lik verf op je omheining is ook zeker een stralende optie voor een fris resultaat. Denk aan wit, beige of zand. Bij een schutting van hout of bamboe is het een goede mogelijkheid om te verven.

Afbeelding

Omheining in een opvallende kleur

Je kunt juist ook helemaal uitpakken: geef een opvallende kleur aan de omheining in je tuin! Zo scoor je zeker originaliteitspunten. Jij doet het namelijk net even anders dan anders. Aan welke kleur je kunt denken? Dat is natuurlijk aan jou om te bepalen! Geel is lekker zomers, rood zorgt voor een romantische tuin en blauw brengt levendigheid – om maar wat voorbeelden te noemen.

Een combinatie is ook een optie: schilder bijvoorbeeld de onderkant in de ene kleur en de bovenkant in een andere kleur. Of ga voor een ludieke print op je omheining – zo maak je er helemaal een feest van.

Een schutting met steen en grind

Een schutting met steen en grind zien we ook regelmatig terugkomen in de tuin. Dit is een duurzame keuze: zo’n omheining gaat lang mee. Wat betreft de looks kies je hiermee echt voor een robuuste uitstraling in je tuin. Minder strak dan een dubbelstaafmat hekwerk, maar toch passend in een industriële tuin door de stoere look.

Je kunt kiezen voor grove stenen of juist kleiner grind in de omheining. Het is maar net wat je mooier vindt staan. Een mix is ook een optie, om de schutting nog wat speelser te laten ogen. Denk goed na over de juiste details en je maakt je tuin helemaal compleet!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen