pinterest
Waarom camerabeveiliging onmisbaar is in en rondom je huis

Waarom camerabeveiliging onmisbaar is in en rondom je huis

Veel mensen denken bij camerabeveiliging aan grote bedrijfspanden of winkels. Maar ook voor particulieren kan het een slimme keuze zijn om te investeren in camerabeveiliging. We leggen daarom puntsgewijs uit waarom het verstandig is om camerabeveiliging te installeren in en rondom je huis.

Preventieve werking

Het hebben van camerabeveiliging heeft een preventieve werking. Potentiële inbrekers zullen minder snel geneigd zijn om je huis als doelwit te kiezen als ze zien dat er camera’s hangen. Het idee dat ze mogelijk worden vastgelegd op camera zal hen afschrikken en ervoor zorgen dat ze sneller voor een ander huis zullen kiezen.

Opnemen van beelden

Mocht er toch een inbraak plaatsvinden, dan kunnen de opgenomen beelden van de camera’s dienen als bewijsmateriaal voor de politie. De beelden kunnen helpen bij het opsporen van de daders en bij het terugvinden van gestolen goederen. Het is belangrijk om te zorgen voor goede kwaliteit camera’s die ook ’s nachts goed beeld geven.

Live meekijken

Naast het opnemen van beelden, kun je ook live meekijken met de camera’s. Dit kan via een app op je smartphone of tablet. Zo kun je op elk moment van de dag zien wat er rondom je huis gebeurt. Dit kan een geruststellend gevoel geven als je bijvoorbeeld op vakantie bent en je wilt weten of alles nog in orde is.

Melding bij beweging

Sommige camera’s zijn uitgerust met een bewegingsmelder. Als er beweging wordt gedetecteerd, krijg je hiervan een melding op je telefoon. Zo ben je direct op de hoogte van verdachte activiteiten rondom je huis en kun je indien nodig actie ondernemen.

Ook voor binnenshuis

Camerabeveiliging hoeft niet alleen buitenshuis te worden gebruikt. Het kan ook verstandig zijn om camera’s binnen te plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld zien wat er gebeurt als je niet thuis bent en kun je eventuele oppassers of schoonmakers in de gaten houden.

Let wel op privacy van anderen

Een belangrijk aandachtspunt bij camerabeveiliging is de privacy van anderen. Het is belangrijk om rekening te houden met de wet- en regelgeving rondom cameratoezicht. Zo mag je bijvoorbeeld geen camera’s plaatsen op plekken waar buren of voorbijgangers redelijkerwijs privacy mogen verwachten, zoals in de slaapkamer van de buren of in de tuin van de buren. Daarnaast moet je ook zorgen dat de beelden alleen toegankelijk zijn voor personen die hiertoe bevoegd zijn. Door deze aspecten in acht te nemen, kun je zorgen voor een veiliger thuis.

Tips bij de aanschaf van camerabeveiliging

Als je besluit om camerabeveiliging aan te schaffen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder geven we een aantal tips:

Kies voor camera’s van goede kwaliteit. Het is belangrijk dat de camera’s ook in het donker goed beeld geven en dat de beelden scherp zijn. Zo kunnen de beelden dienen als bewijsmateriaal.

Overweeg om te kiezen voor camera’s met een bewegingsmelder. Zo kun je direct op de hoogte worden gebracht van verdachte activiteiten rondom je huis.

Denk goed na over de plaatsing van de camera’s. Plaats ze op strategische plekken waar ze een goed overzicht geven van de omgeving, maar zorg ook dat ze niet op plekken hangen waar buren of voorbijgangers redelijkerwijs privacy mogen verwachten.

Zorg dat de beelden alleen toegankelijk zijn voor personen die hiertoe bevoegd zijn. Bewaar de beelden niet langer dan noodzakelijk en vernietig ze na een bepaalde periode.

Maak gebruik van wachtwoorden en encryptie om de beelden te beveiligen tegen ongeautoriseerde toegang.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen