pinterest
Lenen voor het aanleggen van je tuin

Lenen voor het aanleggen van je tuin

Je tuin is een plek waar je waarschijnlijk veel tijd doorbrengt in de lente en zomer. Investeren in je tuin is dus echt wel de moeite waard. Het aanleggen of renoveren van je tuin hoeft niet per se uit spaargeld betaald te worden. Via Becam kun je eenvoudig geld lenen voor je tuin. Wij vertellen je graag meer!

Wat kost het renoveren van je tuin?

Er is geen standaard kostenplaatje voor elke tuin. Het formaat van je tuin en je wensen zijn de belangrijkste factoren die bepalen welke lening je nodig hebt voor het aanleggen of renoveren. Hoe groter je tuin, hoe meer tegels, bloembakken en hekwerk er nodig zijn, wat resulteert in hogere materiaalkosten. Een eenvoudige tuin is natuurlijk goedkoper dan een tuin met extra's zoals een vijver of een overkapping. Naast de kosten voor materiaal maken arbeidskosten een groot deel uit van de uiteindelijke rekening. Het aanleggen van een gemiddelde tuin kost al snel rond de €5.000, maar dit kan oplopen tot €10.000 als je wensen uitgebreider zijn.

Hoeveel geld kan ik lenen voor mijn tuin?

Hoeveel je kunt lenen voor het aanleggen of renoveren van je tuin hangt af van je persoonlijke situatie. Je inkomen, woon- en gezinssituatie zijn de belangrijkste factoren die hierbij meespelen. Via Becam kun je online een berekening maken en zien of je voldoende kunt lenen voor je plannen. Vervolgens kun je een vrijblijvende offerte aanvragen voor de tuinlening.

Financiering van je tuin: verschillende soorten leningen

Er zijn verschillende soorten leningen die je kunt overwegen voor het financieren van de aanpassingen aan je tuin. Hier zijn enkele opties:

  1. Persoonlijke lening: Dit is een lening waarbij je een vast bedrag leent en dit in termijnen terugbetaalt over een afgesproken periode. Persoonlijke leningen worden vaak aangeboden door banken en kredietverstrekkers en kunnen gebruikt worden voor verschillende doeleinden, waaronder het financieren van tuinprojecten. De rente op persoonlijke leningen kan variëren afhankelijk van je kredietwaardigheid en de voorwaarden van de lening.
  2. Doorlopend krediet: Dit is een kredietvorm waarbij je een maximumbedrag kunt lenen en naar behoefte kunt opnemen en aflossen. Je betaalt rente over het opgenomen bedrag en kunt het opnieuw opnemen zodra je hebt afgelost. Doorlopende kredieten kunnen flexibel zijn, maar de rente kan variabel zijn en kan na verloop van tijd stijgen.
  3. Hypotheekherfinanciering: Als je een hypotheek op je huis hebt, kun je overwegen om je hypotheek te herfinancieren om extra geld vrij te maken voor je tuinproject. Dit kan betekenen dat je je hypotheekbedrag verhoogt of een tweede hypotheek afsluit. Het voordeel van hypothecaire herfinanciering kan zijn dat de rente vaak lager is dan bij persoonlijke leningen of doorlopende kredieten, maar het kan ook gepaard gaan met extra kosten en vereisten.
  4. Creditcards: Als je tuinkosten relatief klein zijn, kun je ook overwegen om een creditcard te gebruiken om de uitgaven te financieren. Creditcards kunnen handig zijn voor kleinere uitgaven, maar ze hebben meestal hogere rentetarieven dan andere leningsopties en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de balans op tijd en volledig terugbetaalt om hoge rentekosten te vermijden.

Het is belangrijk om de verschillende leningsopties zorgvuldig te overwegen en te vergelijken op basis van rentetarieven, voorwaarden, kosten en je eigen financiële situatie voordat je een beslissing neemt. Het kan ook verstandig zijn om professioneel advies in te winnen bij een financieel adviseur om ervoor te zorgen dat je de juiste lening kiest die past bij jouw behoeften en financiële situatie. Vergeet niet om altijd de voorwaarden van de lening zorgvuldig door te lezen en te begrijpen voordat je akkoord gaat.

Vraag verschillende offertes aan

De tarieven kunnen aanzienlijk variëren, dus het is verstandig om meerdere offertes te vergelijken. Dit komt mede door de grote vraag onder huiseigenaren. Hierdoor kunnen hoveniers hogere tarieven hanteren en soms zelfs een te hoge offerte uitbrengen. Bij het vergelijken van offertes is het belangrijk om te controleren of er vergelijkbare materialen en werkzaamheden zijn geoffreerd, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Risicometer Lenen

Vóórdat je besluit om een lening aan te gaan, is het verstandig om te controleren of je in staat bent om de kosten daarvan te dragen. De Risicometer Lenen berekent of je nog steeds in staat bent om verplichte uitgaven, zoals vaste lasten voor huisvesting en levensonderhoud, te betalen. Ook wordt bepaald of je moet bezuinigen op vrije uitgaven, zoals vakanties, uitjes of sportactiviteiten.

Hoe werkt het? Beantwoord enkele vragen over jouw situatie Geef aan of je momenteel leningen hebt en wat voor lening je van plan bent af te sluiten De tool bepaalt of de nieuwe lening past binnen jouw budget.

Bronnen: 
https://www.becam.nl/geld-lenen/leendoel/tuin/
https://www.nibud.nl/tools/risicometer-lenen/

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen