pinterest
Waarom een design meubel een musthave is voor jouw interieur

Waarom een design meubel een musthave is voor jouw interieur

Van de term ‘design meubel’ heb je vast weleens gehoord als je je bezighoudt met interieur. De term komt steeds vaker voor. Bij meubelwinkels worden ze steeds meer verkocht. Een design meubel is een meubel dat zich focust op de vormen, daarnaast zijn deze meubels meestal van uitstekende kwaliteit.

Design meubels maken jouw interieur uniek, daarnaast hebben ze een tijdloos ontwerp en gaan ze lang mee.  

Eigenlijk is er maar een nadeel; de prijs. Een design meubel is een stuk duurder dan normale meubels.

Gemaakte van de beste materialen 

De meeste design meubelen zijn gemaakt van duurzame materialen. Hout en leer worden veel gebruikt. Daarnaast kunnen design meubelen gemaakt zijn van stof, glas, metaal, koper, graniet en marmer.

De laatste jaren is duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp geworden. Daarom worden er steeds meer meubels gemaakt van gerecycled plastic en gerecycled glas.

Unieke uitstraling

Wanneer je een design stoel wilt kopen, is uitstraling extreem belangrijk. Bij de meeste luxe meubelzaken is het mogelijk om een design stoel op maat te laten maken. Het moet echt de eyecatcher worden van jouw interieur. Natuurtinten zijn populair, ook wordt er steeds meer gekozen voor felle, warme kleuren.

Functioneel 

Het is belangrijk dat design meubels ook functioneel zijn. Ze moeten dus niet alleen mooi zijn. Er zijn enkele merken die het momenteel extreem goed doen. Voorbeelden hiervan zijn: Artifort, Droog Design, Cassina en Rolf Benz.

De meeste design meubels komen uit Italië 

Italië, is het land waar je het over interieur hebt. Ook Nederlandse woonwinkels verkopen volop Italiaanse merken. Populaire merken in Italië als Karel, Flos en Poltrona Frau zijn ook populair in Nederland. 

FAQ

Hoelang gaat een design stoel mee?

Design stoelen staan bekend om hun uitstekende kwaliteit. In veel gevallen gaan ze tientallen jaren mee. Ook hebben ze een tijdloos design waardoor ze passen binnen elk interieur.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen