pinterest
Zo richt je jouw dakkapel creatief in

Zo richt je jouw dakkapel creatief in

Heb je een nieuwe dakkapel laten plaatsen? Dan ben je gelijk voorzien van meer vloeroppervlak. Ook heb je veel meer licht in de ruimte door de extra ramen die je hebt geplaatst. Alleen is het ook weer een extra ruimte om in te delen. Dit wil je niet op een standaard manier laten verlopen. Creativiteit in huis kan voor een geheel andere sfeer zorgen en tevens extra ontspanning met zich meebrengen. Maar hoe kan je een dakkapel van kunststof dan creatief indelen? Hieronder staan een aantal van de leukste voorbeelden voor jou op een rij.

Maak een kleine thuiswerkplek

Werk je veel vanuit huis of heb je een eigen bedrijf waarvoor je een goede werkplek moet hebben? Een dakkapel inrichten als kleine thuiswerkplek is dan de ideale oplossing om meer privacy te krijgen. Je kan in deze ruimte dan een klein bureau plaatsen, waar je jouw laptop en andere benodigdheden op plaatst. Ook zorg je voor voldoende opbergruimte voor alle andere kantoorbenodigdheden. Kies voor planken en lades, zodat je alles goed georganiseerd houdt. Wel zo handig als je snel iets wilt kunnen pakken. Vergeet ook niet om een ergonomische bureaustoel aan te schaffen. Zo heb je voldoende comfort tijdens het werken.

Een knus leeshoekje creëren

Heb je een dakkapel met een schuine daklijn? Dan kan je een knusse leeshoek maken. Voor de leeshoek kan je meerdere meubelstukken aanschaffen. Denk aan een stoel, bankje of juist een zitzak. Een mooie boekenplank met jouw favoriete boeken aan de muur maakt het helemaal af en je hebt de favorieten te allen tijde binnen handbereik. Bij een leeshoek hoort ook goede verlichting. Voeg een staande lamp toe om meer zicht te krijgen op de pagina’s, maar ook een gezellige sfeer te creëren. Ben je een plantenliefhebber? Dan kan je deze ook toevoegen aan jouw hoekje.

Slapen en mediteren in de dakkapel

Heb je extra slaapruimte nodig, voor bijvoorbeeld logés of een nieuw gezinslid? Dan biedt een dakkapel ook uitkomsten. Je kan hier namelijk een knusse slaaphoek van maken door het bed tegen de achterwand te plaatsen. Om meer privacy te krijgen kijk je naar gordijnen of jaloezieën die bij het interieur passen. Gebruik voornamelijk lichte kleuren, omdat je hiermee pas echt kan ontspannen. De slaaphoek kan je als je deze niet gebruikt ook weer gebruiken om te mediteren. Plaats hiervoor comfortabele kussens op de grond en decoreer de ruimte met planten, kaarsen of kussens.

Jouw artistieke kant benutten

Heb je de dakkapel niet nodig voor opbergruimte of een extra slaapplek, maar ben je zelf wel heel creatief? Dan kan je er ook voor kiezen om hier een volledige knutselruimte van te maken. Een artistiek atelier staat heel mooi binnen jouw interieur met de juiste meubelstukken. Kies voor een stevige tafel en heb voldoende opbergruimte om al jouw spullen overzichtelijk te houden. Door goede verlichting toe te voegen in de ruimte kan je jouw creatieve proces aanzienlijk bevorderen. Je kan iedere keer weer nieuwe creaties maken in jouw dakkapel. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen