pinterest
Meer sfeer in de woonkamer met deze tips

Meer sfeer in de woonkamer met deze tips

Kan je woonkamer nog wel wat gezelligheid gebruiken? Ga daar zeker mee aan de slag. Extra gezelligheid is immers altijd welkom in deze ruimte! En gelukkig is het eenvoudig te realiseren – met deze tips.

Vloerkleed

Een eenvoudige manier om sfeer aan de woonkamer toe te voegen? Plaats een vloerkleed op de vloer! Onder de bank bijvoorbeeld, of juist bij de eettafel: er zijn verschillende passende plekken. Denk na over het gewenste design. Dit zit ‘m bijvoorbeeld in de vorm van het vloerkleed. Een rechthoekig of vierkant kleed is een klassieke keuze: dit past bij elk interieur. Ga je graag voor een speels randje in de styling? Dan is een rond vloerkleed een leuk idee, dat direct in het oog springt. Van basic tot opvallende look, ook hier heb je veel opties. Een jute vloerkleed is bijvoorbeeld mooi minimalistisch. Of ben je meer van een vloerkleed met een felle of abstracte print? Het is er allemaal te vinden.

Vloer 

Ook de vloer doet veel voor de sfeer in een ruimte. Het vraagt om een grotere verbouwing, maar het is al snel de moeite waard als je ontevreden bent met de huidige vloer in huis: vervang de vloer. Het betreft immers een groot oppervlakte, waar je steeds weer tegenaan kijkt. Een nieuwe vloer plaatsen kan gelukkig vrij eenvoudig zijn, met de keuze voor een PVC vloer. Dit type vloer is relatief goedkoop en onderhoudsvriendelijk. De stroken of tegels leg je eenvoudig neer, in de kleur die je wenst. Ga bijvoorbeeld voor een hout look, of juist een beton look! PVC is gemaakt van kunststof, maar dat zie je er eigenlijk helemaal niet aan af.

Stoffen details

Details van stof maken de ruimte gezellig. Laat dit bijvoorbeeld terugkomen in de meubels: ga voor een mooie bank en set stoelen met een stoffen bekleding. Bepaalde stoffen hebben nog een gezelligere uitstraling dan andere stoffen, zoals fluweel. Ook in de accessoires kun je stof een rol laten spelen. Denk aan de kussens op de bank, evenals een plaid. Ga voor stoffen accessoires aan de muur, zoals een geweven wandkleed. Een vloerkleed past tevens in dit straatje – waar we het hierboven al over hadden. En kies voor stoffen gordijnen voor de ramen, om nog een voorbeeld te noemen.

Accessoires

Accessoires zijn altijd welkom in de woonkamer. Plaats er het liefst zoveel mogelijk, zodat je steeds weer tegen iets anders moois aan kunt kijken. Aan de muur hang je posters, schilderijen en een klok. Of ga voor wandplanken met daarop kleinere accessoires. Plantjes, beeldjes en figuren: ook dit staat fraai in de woning. En haal van tijd tot tijd een verse bos bloemen in huis, die je in een bijzondere vaas plaatst. Ook leuk? Verzamel tijdens bijvoorbeeld je reizen unieke souvenirs, die je een plekje geeft in je woning.

Verlichting

Heb je al eens nagedacht over de verlichting in de woonkamer? Wellicht heb je alleen een simpele lamp aan het plafond gehangen, zonder doordacht plan. Met een lichtplan kun je juist veel sfeer toevoegen aan de woonkamer. Plaats bijvoorbeeld ook een lamp in de hoek van de bank, op het tv-meubel of in de vensterbank. Ga altijd voor warme lichtbronnen, met geel licht. Dit oogt beter dan fel of wit licht. En doe de verschillende lampen ook meteen aan, zodra het buiten donker wordt: wat een sfeer!

Kaarsen

Naast meerdere lampen kun je ook kaarsen in de kamer plaatsen. Van waxinelichtjes tot dinerkaarsen, pak hier tevens lekker mee uit. Met mooie kaarsenhouders erbij is het plaatje al helemaal snel compleet – het is een feest om daar tegenaan te kijken.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen