pinterest
Wat je moet weten bij het kiezen van een deur

Wat je moet weten bij het kiezen van een deur

Of je nu al een tijdje in je huis woont of je gaat verhuizen naar een nieuwe plek: een nieuwe deur uitzoeken is vaak niet top-of-mind. Het is ook best logisch dat je bij een inrichting vaak denkt aan dingen zoals een bank, stoelen of een tafel. Toch mag je een deur niet onderschatten, want het 

Welk type deur heb je nodig?

Allereerst is het goed om jezelf af te vragen of je opzoek bent naar een binnen- of een buitendeur. Het klinkt misschien logisch, maar er zijn nog vaak genoeg mensen die tussen de binnendeuren kijken, terwijl ze eigenlijk een buitendeur nodig hebben. Met alle weersinvloeden van buiten kun je je misschien wel voorstellen dat een ‘gewone’ binnendeur hier niet tegen opgewassen is. Buitendeuren zijn vaak van vuren- of hardhout en dit materiaal is wél bestand tegen het Nederlandse weer. Bedenk dus van tevoren naar welke deur je precies op zoek bent.

Bedenk welke draairichting je nodig hebt

Het is goed om van tevoren te bedenken welke kant je deur op moet draaien. Soms is een bepaalde draairichting praktisch niet mogelijk, of je hebt er überhaupt geen ruimte voor. In het laatste geval kan een schuifdeur je uitkomst bieden. Goed om te weten: het zijn de scharnieren die de draairichting bepalen.

Ga voor de stijl die bij je past

Hoe leuk is het als je deur bij de stijl van je huis past? Gelukkig zijn er opties te over! Als je van een moderne look houdt, kun je bijvoorbeeld voor een deur gaan met strakke lijnen. Dit doe je door voor een zwart stalen deur te gaan met glas. Houd je meer van een Scandinavische stijl? Dan is een witte deur helemaal wat voor jou! Nog eentje dan om het af te leren: wat dacht je van een landelijke stijl? Hier past een houten deur perfect bij. Verder zijn er natuurlijk nog talloze stijlen, maar gelukkig is er altijd wel een deur die er mooi bij past. Als finishing touch kun je ook nog voor een matching deurbeslag gaan, zoals zwarte deurklinken. Zo is de look helemaal compleet! 

Afbeelding

Een stompe of opdekdeur?

Als je nieuw bent in de wereld van deuren zijn dit misschien wel termen waar je nog nooit van hebt gehoord: een stompe of een opdekdeur. Het grootste verschil tussen deze twee types is dat een opdekdeur gedeeltelijk in het kozijn valt en een stompe deur in zijn geheel. Een stompe deur wordt daarom ook vaak een inlegdeur genoemd. Verder is het goed om te weten dat een opdekdeur minder tocht doorlaat en makkelijker te plaatsen is.  

Zo, met deze ins and outs ben je helemaal ready om een nieuwe deur uit te kiezen! 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen