pinterest
Wat kenmerkt een industriële badkamer?

Wat kenmerkt een industriële badkamer?

Een industriële badkamer is een tijdloos design dat is geïnspireerd op oude fabrieken en gebouwen uit de 19e en 20e eeuw. Ondanks zijn historische roots, is deze stijl nog steeds erg populair in moderne woningen. Een industriële badkamer staat bekend om zijn eenvoudige en robuuste uitstraling, maar wat zijn eigenlijk de typische kenmerken van deze stijl?

Tegels met betonlook

Tegels bepalen de look van een industriële badkamer. De tegels die lijken op beton zijn typisch voor deze stijl. Ze zien er ruw en stoer uit en passen goed bij zwarte accessoires, wat voor een mooi contrast zorgt. Ook is het een gewoonte om rechthoekige tegels te gebruiken. Deze  rechthoekige vorm vind je ook terug in andere elementen zoals stalen douchewanden, vierkante kranen en wasbakken.

Materialen in een industriële badkamer

In industriële badkamers zie je vooral ruwe materialen zoals beton, metaal en hout. Hout wordt vaak samen gebruikt met een van deze materialen. De combinatie van deze stevige elementen en hout zorgt voor een stoere maar ook gezellige sfeer. Beton wordt meestal gebruikt voor wastafels en werkbladen, terwijl staal vaak wordt gebruikt voor deuren, zoals douchewanden. Vaak worden deze materialen gecombineerd met een houten vloer om het helemaal af te maken.

Kleuren in een industriële badkamer

In industriële badkamers zie je vaak simpele en natuurlijke kleuren. Meestal zijn dat donkere kleuren zoals zwart, wit en grijs. Die kleuren worden vaak samen gebruikt, zoals een witte wastafel met een zwarte kraan. En matte kleuren zijn ook populair. Het fijne van donkere kleuren is dat je makkelijk accessoires kunt kiezen, want felle kleuren passen net zo goed als rustige kleuren bij deze stijl.

Inspiratie en ideeën voor een industriële badkamer

Het inrichten van een industriële badkamer biedt veel mogelijkheden. Weet je niet waar je moet beginnen? Dan hebben we wat badkamer inspiratie voor je! Begin met ruwe materialen zoals beton, hout, baksteen en staal. Gebruik vervolgens kleuren zoals zwart, wit, grijs, groen of zelfs roestbruin (past super goed). Kies daarnaast ook voor lampen die er industrieel uitzien, zoals die met Edison-stijl lampen of wandlampen. Het is ook een goed idee om een glazen douchewand te kiezen, want deze laat een wat kleinere ruimte als snel groter lijken. En dan kun je het helemaal afmaken met ouderwetse badkuipen.  Tot slot kun je ook experimenteren met simpele witte tegels samen met zeshoekige tegels of betonnen muren om je badkamer een extra industriële uitstraling te geven. De industriële stijl in de badkamer draait dus om ruwe materialen, simpele kleuren en een stoere look. Laat je inspireren en maak er wat moois van!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen