pinterest
Wat te doen als je boekenkast te vol wordt

Wat te doen als je boekenkast te vol wordt

Boekenlezers hebben veel voordelen tegenover mensen die geen boeken lezen. Mensen die boeken lezen zijn namelijk over het algemeen slimmer. En slim zijn is een groot voordeel, want dan kun je meer uit het leven halen. Een ander voordeel is dat je door slimheid meer van het leven kunt begrijpen. Boeken lezen bevordert ook nog eens de fantasie en bovendien je concentratievermogen. Met een goed concentratievermogen kun je beter leren en kun je veel bereiken in het leven. Kortom: het is altijd verstandig om veel boeken te lezen.

Eens een boekenlezer, altijd een boekenlezer

Maar met boeken lezen komen ook gevaren om de hoek krijgen. Het kan namelijk snel verslavend zijn en de slogan: "Eens een boekenlezer, altijd een boekenlezer" gaat dan ook vaak op. Dit resulteert er dan ook in dat je na een tijdje heel veel boeken in je bezit hebt. Een nadeel daarvan is dat boeken aardig groot zijn. Zeker als je een klein huis hebt, of een relatief kleine boekenkast, kan het dan ook voorkomen dat je er niet meer boeken in kwijt kunt. Als dat het geval is, is dat natuurlijk erg jammer. Maar gelukkig zijn er verschillende dingen die je daar aan kan doen.

Allereerst kun je natuurlijk een robuuste boekenkast kopen. Daarmee heb je vanzelfsprekend meer plek, waardoor je je boeken gemakkelijker kwijt kan. Maar er zijn uiteraard nog meer oplossingen dan enkel dat. Want je kunt in principe nog veel meer doen met je boeken. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om andere mensen er gelukkig mee te maken.

Afbeelding

Boeken weggeven

Als jij je boeken gaat weggeven, dan is het vaak verstandig om van te voren na te gaan of je het weggeeft aan de juiste mensen. Je wilt natuurlijk niet dat je boeken ergens op een of ander stapel belanden, alwaar ze nooit worden gelezen. Je hebt natuurlijk liever dat degene die je boeken krijgt, deze ook echt gaat lezen. Het is dan ook verstandig om dit van te voren te overleggen.

Het beste kun je je boeken weggeven aan een echte liefhebber. Maar mocht je bijvoorbeeld niemand kennen die een echte liefhebber is, dan kun je je boeken ook weggeven aan een antiquariaat of iets dergelijks. Dan weet je zeker dat de boeken goed terecht komen. Want naar antiquariaten gaan vooral mensen die ervan houden om veel boeken te lezen. Dan weet je in ieder geval dat je boeken goed terecht komen, en dat is natuurlijk zeer belangrijk.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen