pinterest
Welke traplift past het beste bij jouw situatie?

Welke traplift past het beste bij jouw situatie?

Verdrietig, maar helaas de onomkeerbare realiteit: door een verminderde mobiliteit lukt het niet meer om zelfstandig de trap te bewandelen. Een traplift biedt uitkomst. Maar welke traplift past het beste bij jouw situatie?

Welke traplift het meest geschikt is voor in jouw huis, is van een flink aantal factoren afhankelijk. De vorm van de trap, maar vooral ook de trapomgeving, bepaalt in eerste instantie de keuzemogelijkheden. Niet twee trappen zijn exact hetzelfde, en dat geldt dus ook voor de traplift die erop wordt gemonteerd. Variabelen die meetellen zijn onder meer:

· Breedte en lengte van de trap

· De vorm van de trap (recht of met bochten?)

· Ruimte in de hal en op de overloop

Tijdens een huisbezoek wordt de trap(omgeving) tot op de millimeter nauwkeurig in kaart gebracht. De werktekening die vervolgens wordt gemaakt, is leidend bij het op maat maken van de traplift. Niets wordt aan het toeval overgelaten om te komen tot de voor jullie perfecte oplossing.

Persoonlijke wensen

En dan hebben we het alleen nog maar over de omstandigheden in huis. Net zo belangrijk zijn jullie persoonlijke wensen. Bij een aantal typen trapliften is er ruime keuze in de kleur van de stoelbekleding. Er zijn diverse mogelijkheden waar het de bediening en veiligheid betreft. Kleine kinderen in huis? Wellicht is sleutelvergrendeling dan een verstandige optie. Een vijfpuntsgordel biedt extra zekerheid. De traplift van nu is compact vormgegeven en neemt weinig ruimte in beslag: de meeste modellen zijn volledig inklapbaar.

Tweedehands traplift

Een traplift heeft een levensduur van tussen de 20 en 25 jaar. Volkomen logisch dus dat alle modellen trapliften ook tweedehands verkrijgbaar zijn. Voor de portemonnee kan de aanschaf van een tweedehands exemplaar erg aantrekkelijk zijn. Ook een traplift huren voor een korte periode is mogelijk. Dat kan al voor de duur van één maand. Voor herplaatsing wordt de traplift grondig geïnspecteerd. Slijtagegevoelige onderdelen worden vervangen. Ook tweedehands trapliften voldoen aan alle wettelijke veiligheidseisen. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen