pinterest
Zelf aan de slag met behang: handige tips en tricks

Zelf aan de slag met behang: handige tips en tricks

Heb je al een tijdje plannen om je woonkamer een make-over te geven? Soms is het veranderen van de muurkleur al voldoende om een frisse look te creëren. Dit kan door de muren te schilderen, maar behangen is ook een uitstekende optie. Voordat je begint, is het belangrijk om te controleren of je muren geschikt zijn om te worden behangen. In sommige gevallen is Renovlies de beste keuze om je muren van een extra beschermlaag te voorzien. Behangen kan een uitdagende klus zijn, dus hierbij geven we je een aantal tips om het proces gemakkelijker te maken.

Voorbereiding is een must

Voordat je begint met behangen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondergrond schoon en glad is. Verwijder losse verf of oude behangresten en vul gaten of scheuren op met vulmiddel. Schuur vervolgens de muur en maak deze stofvrij. Zorg er ook voor dat je voldoende behang hebt om alle muren te bedekken, vooral als je kiest voor een patroonbehang, omdat je dan minder banen uit een rol haalt. Bij oneffen muren kan een dunne laag pleisterwerk helpen om een vlakke ondergrond te creëren, zodat de muur klaar is voor een nieuwe laag verf of behang.

Het belang van goed gereedschap

Succesvol behangen begint met de juiste gereedschappen. Zorg dat je een behangtafel, behangborstel, schaar, meetlint en een behangafsteker bij de hand hebt. Deze hulpmiddelen maken het aanbrengen van het behang nauwkeuriger en eenvoudiger. In tegenstelling tot schilderen kun je bij behang niet zomaar een nieuwe laag aanbrengen. Zorg dus dat je goed voorbereid bent en alle benodigde gereedschappen klaar hebt staan voordat je begint. Het is frustrerend om halverwege je klus naar de bouwmarkt te moeten omdat je iets mist.

Kies het juiste behang

Behang komt in talloze soorten en stijlen. Kwalitatief hoogwaardig behang, zoals het gerenommeerde Arte behang, is populair vanwege de duurzaamheid en uitstraling, hoewel het prijzig kan zijn. Het is echter de moeite waard om te investeren in kwalitatief behang om te garanderen dat het lang meegaat en het gewenste resultaat biedt. Omdat behangen vaak geen reguliere klus is, is het belangrijk om de tijd te nemen en stap voor stap te werken. Bekijk foto's en specificaties van het behang om te bepalen of het geschikt is voor je muren.

Met deze tips kun je zelfverzekerd aan de slag gaan met behangen. Voor de beste materialen en advies kun je terecht bij Verfmenger.com. Zo transformeer je je woonkamer in een sfeervolle en moderne ruimte.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen