pinterest
Zo creëer je een duurzame badkamer

Zo creëer je een duurzame badkamer

Duurzaamheid is een begrip dat iedereen tegenwoordig vaak hoort. Waar je bij duurzaamheid misschien denkt aan afval scheiden en het koken op inductie, is het op nog veel meer vlakken van toepassing. Zo ook in de badkamer. Een duurzame badkamer is namelijk goed voor het milieu, maar misschien nog wel beter voor je eigen portemonnee. En wanneer alle prijzen oplopen, kan het fijn zijn om op sommige vlakken toch iets te besparen. In deze blog delen we manieren waarop jij jouw badkamer net wat duurzamer kunt maken.

Materialen

Wat voor materialen heb je in je badkamer? Deze spelen namelijk een grote rol in de mate van duurzaamheid in de ruimte. Zo kun je bepaalde materialen vervangen door duurzame opties, zoals bamboe. Maar ook is een douchewand van glas bijvoorbeeld een duurzame optie. Een heel groot deel van het glas in Nederland wordt namelijk gerecycled en überhaupt is glas eindeloos recyclebaar. Dit materiaal ziet er modern uit, maar is onwijs tijdloos en gaat daarnaast ook nog eens erg lang mee. Duurzaamheid betekent namelijk ook investeren in kwalitatief goede materialen, die je niet snel hoeft te vervangen. Wil je je tegels gaan vervangen? Dan is het slim om voor een tegel met een lange levensduur en een tijdloos design te gaan, zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten. 

Warmte optimaliseren

Naast dat materiaal een grote rol speelt in het verwezenlijken van een duurzame badkamer, is het ook belangrijk om slim om te gaan met warmte. Zo is isolatie erg belangrijk. Door te investeren in isolatiemateriaal, gaat er geen warmte verloren en bespaar je bovendien veel op energiekosten. Je hebt namelijk veel minder energie nodig voor de warmte. Overweeg ook duurzame verwarmingsmogelijkheden, zoals een elektrische radiator waarmee je de ruimte makkelijk én goedkoop kunt verwarmen. En herken je dat gevoel wanneer je uit de douche stapt en je het meteen weer koud hebt? Leg je handdoek over de radiator heen, zodat je het na het douchen nooit meer koud hoeft te hebben. En natuurlijk is vloerverwarming hier ook perfect voor. Zo wordt de ruimte namelijk gelijkmatig verwarmd.

Verlichting

Natuurlijk is verlichting onmisbaar in iedere ruimte, helemaal in een badkamer. Naast dat het functioneel is, bepaalt het ook voor een groot deel de sfeer van een ruimte. Vervang je lampen bijvoorbeeld door LED-lampen. Deze gaan erg lang mee en verbruikt weinig energie, wat ook nog eens fijn is voor je portemonnee. Je kunt hierbij kiezen voor een witte lamp, maar ook voor een warme tint. En sommige lampen zijn zelfs verstelbaar, waardoor je zelf kunt bepalen hoe intens en fel de verlichting is.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen