pinterest
Zo kies je de beste stopcontacten per ruimte

Zo kies je de beste stopcontacten per ruimte

Hoewel het uitkiezen van stopcontacten een simpele klus lijkt, zijn er genoeg aandachtspunten waar je even goed op moet letten. Ze kunnen namelijk ontzettend afdoen aan de sfeer in de ruimte, maar je kunt ze ook niet heel gemakkelijk weglaten. Stopcontacten hebben we momenteel nog nodig in bijna elke ruimte, dus moeten we ervoor zorgen dat ze netjes geïntegreerd worden in alle kamers. Uiteraard staat veiligheid voorop, maar je constant ergeren aan die lelijke stopcontacten is ook niets. Bij deze geven we je graag wat punten waar je op moet letten.

Afbeelding

Inbouwstopcontacten

De inbouwstopcontacten zijn over het algemeen favoriet bij de meesten van ons. In inbouw stopcontact is – zoals de naam al verklapt – ingebouwd in een muur of oppervlak, waardoor ze geen ruimte in beslag nemen. Ze steken tot maximaal een centimeter uit, dus praktisch gezien merk je er qua ruimte niets van. Je kunt hier het beste voor kiezen wanneer de muren nog niet volledig af zijn of wanneer je nog gaat klussen. Je moet namelijk een flink stuk in de muur hakken om het stopcontact inclusief het schakelmateriaal hierin weg te (laten) werken.

Opbouwstopcontacten

Opbouwstopcontacten bieden iets meer ruimte als je weinig zin hebt de volledige muur open te breken. Ook als je überhaupt geen ruimte hebt om stopcontacten in je muur te verwerken, kun je ze vaak wel nog op de muur plaatsen. Een opbouw stopcontact is vooral een goed idee voor bijvoorbeeld in de tuin of in de garage. Heb je toch extra stopcontacten nodig op een onopvallende plek zoals onder de keukentafel? Ook dan kun je prima een opbouw stopcontact installeren.

Innovatief stopcontact

Tegenwoordig gebruiken we niet altijd meer stekkers om stroom te tappen in een stopcontact. Denk bijvoorbeeld aan de USB-kabel voor je telefoon of tablet. Veel stopcontacten hebben tegenwoordig een USB- of zelfs USB-C-aansluiting, waardoor je de stekker zelf niet meer nodig hebt. Vaak is dit een traditioneel stopcontact met nog een of meerdere USB-poorten, waardoor je meerdere apparaten tegelijk kunt opladen. Deze soort stopcontacten kun je bijvoorbeeld goed in je kantoor gebruiken om je elektronica op te laden, of naast je bed om je e-reader altijd te kunnen gebruiken. Zelfs in de keuken kunnen deze stopcontacten van pas komen, wanneer je bijvoorbeeld je tablet gebruikt voor recepten

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen