pinterest
Zo maak jij je babykamer past echt uniek

Zo maak jij je babykamer past echt uniek

Afbeelding

Babybedje, commode, kledingkast, schommelstoel. In veel babykamers vind je min of meer dezelfde meubels. Natuurlijk kun je een kant en klare babykamer bestellen, dan ben je in een keer klaar. Maar een kindje krijg je niet elke dag, misschien wil je daarom wel iets aparts. Door de verschillende meubels in een kinderkamer creatief te combineren krijgt elke babykamer een hele eigen uitstraling.

Bepaal om te beginnen welke stijl je aanspreekt en ga daar vervolgens losjes mee om. Bijvoorbeeld: modern, natuurlijk, retro, romantisch, duurzaam of klassiek. Maar je kunt ook een thema kiezen natuurlijk. Denk aan: jungle, zeerover, dino, bloemen, dieren of water. Je kunt zo best een paar uiteenlopende kanten op. Vergeet ook de nodige accessoires niet. Een schilderij, spiegel, lamp, vloerkleed, gordijnen of een beddensprei kopen brengt je babykamer pas echt tot leven. In dit artikel nemen we een paar trends op het gebied van babykamers onder de loep. 

Iedereen houdt van hout

Het is tegenwoordig heel trendy om te gaan voor natuurlijke materialen. Vooral duurzaam geproduceerde houten meubelen doen het goed. Hout brengt een zekere warmte in de babykamer en is heel makkelijk op te vrolijken met kleurrijke accenten. Trek het hout thema ook door op de vloer met hout of laminaat. En wat dacht je van houten jaloezieën of shutters voor de ramen? Die zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende afwerkingen en worden op maat gemaakt. 

Muren mogen knallen

Naast de vloer drukken de muren een stempel op de sfeer van je babykamer. Als je gaat voor een thema kun je daar uiteraard de kleur op aanpassen. Blauw voor de zee, mosgroen voor de jungle, lichtgroen voor de bloemen, vlinders en dieren. Wist je trouwens dat er hele leuke behangstickers met afbeeldingen zijn die helemaal passen bij je thema? Maar ook als je eerder gaat voor een stijl dan voor een thema is er keuze genoeg. Schilder bijvoorbeeld de bovenkant en onderkant van de muur in een andere kleur. We zagen laatst dat iemand de twee verschillende kleuren op de muur doortrok op een boekenkastje dat tegen die muur stond. Alsof iemand met een hele grote verfroller over muur en kast was gegaan. Hoe leuk!

Combineren is kinderlijk eenvoudig

Zoals gezegd kun je een complete babykamer kopen waarbij alle meubels dezelfde stijl en kleur hebben, maar dat is natuurlijk niet echt spannend. Het is veel leuker om bijvoorbeeld nieuw en oud met elkaar te combineren. Koop bijvoorbeeld een nieuw babybedje met spijlen dat voldoet aan de strenge veiligheidseisen van de EU en scoor een vintage buffetkast met glazen deurtjes bij de kringloopwinkel. Schuur en schilder het hout van de kast white wash en stal leuke dingetjes uit achter het glas. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen