pinterest
3 Tips voor de perfecte badkamer indeling

3 Tips voor de perfecte badkamer indeling

Afbeelding

Op zoek naar de ideale badkamer indeling? Je weet al wat voor badkamer je wilt hebben, maar je twijfelt nog over de juiste samenstelling. Of je wilt juist inspiratie opdoen bij de keuze voor een bepaalde soort badkamer, Sani4all geeft je tips voor het indelen van de badkamer. 

Een perfecte badkamer indeling is niet eenvoudig. Sani4all begrijpt dat je niet alleen een badkamer met een strakke uitstraling en prettige sfeer wilt, het is ook belangrijk dat de (soms beperkte) ruimte in evenwicht is. Met de gratis 3D tool van Sani4all kun je zelf aan de slag om je eigen badkamer indeling te ontwerpen en te bekijken wat er voor jouw nieuwe complete badkamer allemaal mogelijk is.

Wat is de perfecte badkamer indeling?

Voor iedereen is een ideale badkamer indeling weer anders. Dit heeft met de gezinssamenstelling, stijl en beschikbare ruimte te maken. Wordt de badkamer tegelijkertijd door meerdere gezinsleden gebruikt let dan onder meer op de ruimtelijke opzet van badmeubelen en de wastafels. Heb je echter weinig ruimte voor je nieuwe badkamer dan is de keuze tussen een ligbad met douche of alleen douchecabine belangrijk. De 3D tool van Sani4all geeft je inzicht in alle mogelijkheden!

Maak gebruik van scheidingswanden

Met een wand in je badkamer zorg je voor een efficiënte indeling van de ruimte. Een scheidingswand is om twee redenen handig: je kunt er bijvoorbeeld het toilet achter plaatsen, zodat je privacy houdt in de badkamer. Maar het is ook een manier om een kleine ruimte te voorzien van een efficiënte indeling, omdat je bijvoorbeeld aan de ene kant de wastafel hangt en aan de andere kant de douche of het bad plaatst. Zo maak je maximaal gebruik van de badkamer oppervlakte.

Opbergruimte houdt het overzichtelijk

Kasten in je badkamer houden de ruimte netjes en overzichtelijk. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk gesloten kasten hebt om je badkamerbenodigdheden en apparaten in op te bergen. Een rommelige ruimte oogt kleiner, dus zet alles zoveel mogelijk in lades of kasten. Je kunt kiezen voor standaard badkamermeubels of voor maatwerk, bijvoorbeeld onder een schuin dak of in een loze hoek.

Tips voor een bad in een kleine badkamer 

Heb je dus een kleine badkamer, maar ga je graag in bad én onder de douche? Kies dan voor een bad én douche in één! Zo kun je dus heerlijk dobberen in bad, maar ook douchen in een bad indien gewenst. De perfecte combinatie dus. In dit geval zorgt de badwand ervoor dat de badkamer niet nat wordt tijdens het douchen. Wij bieden douchebaden in verschillende vormen, afmetingen en materialen. Het bespaart gegarandeerd ruimte en je hebt zo het beste van twee werelden.

Badkamer onder een schuin dak

Het kan soms een uitdaging zijn om een badkamer met een schuin dak in te delen. Maar gelukkig zijn er veel mogelijkheden voor een praktische en mooie badkamer onder een schuin dak. Elk schuin dak is natuurlijk anders, en de stahoogte is het belangrijkste uitgangspunt van wat er in het ontwerp mogelijk is. Want je wil vooral je hoofd niet stoten als je de douche instapt! Je kan uitgaan van een hoogte van minimaal 2 meter bij een wastafel en douche. Zolang je daar rekening mee houdt kan je spelen met de rest van de indeling van de ruimte.

Persoonlijk badkamer advies bij Sani4all

Heb je vragen over de beste indeling van je badkamer? Kom dan eens langs in één van onze showrooms, waar onze badkamerspecialisten je helpen met al je vragen en wensen. Tijdens een gratis adviesgesprek wordt ook een 3d-ontwerp gemaakt. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen