pinterest
Hoe hout accenten je moderne interieur opwarmen

Hoe hout accenten je moderne interieur opwarmen

Als je houdt van een modern interieur denk je misschien niet direct aan houten accenten in je huis. Het is heel begrijpelijk dat je even aan het idee moet wennen. De indeling van je huis is licht en strak. Open ruimtes die in verbinding met elkaar staan en zo samen een hele grote ruimte vormen. Veel wit, zwart en chroom. Luxe materialen in combinatie met industrieel design. Gietvloeren die door het hele huis liggen met hier en daar een opvallend accent als blikvanger. Een felgekleurde bank, een muur met retro behang, een opvallende lamp, een houten dressoir.

Houten dressoirs, tafels, stoelen en banken breken de min of meer monotone moderniteit van je huis. Het natuurlijke karakter zorgt ervoor dat jij je  thuis voelt. Het brengt warmte en aaibaarheid in een voor de rest strak interieur. Zet bijvoorbeeld een paar klassieke rokersstoelen met gebogen houten armleuningen en ribfluwelen bekleding voor een raam met licht grijze pvc jaloezieën en je creëert direct een spannend hoekje dat zo uit een klassieke film noir geplukt lijkt. Het is sowieso interessant om eens bij 123jaloezie te kijken wat de mogelijkheden zijn als het gaat om jaloezieën want de keuze is enorm. Niet alleen jaloezieën van pvc, maar ook van aluminium of hout kunnen verrassend goed tot hun recht komen in een modern interieur. In deze blog geven we je een paar tips hoe onder andere houten Scandinavische meubelen elk interieur opwarmen. 

Ook hout kan strak zijn

Het is een misverstand om te denken dat houten accessoires, vloeren en meubels altijd maar grillige natuurlijke vormen hebben. Houten vazen, kasten en meubels hebben vaak hele minimalistische vormen en zijn super strak afgewerkt. Kijk maar eens naar beroemde Scandinavische meubelontwerpers die veel met hout werken. De meubels uit Finland, Zweden, Noorwegen en vooral Denemarken die nu als hip en happening worden bestempeld vinden hun oorsprong in de jaren dertig. Door niet af te wijken van de basisprincipes zijn de ontwerpen na een eeuw nog steeds niet gedateerd. En dat zal ook nooit gebeuren. 

Een snufje Scandinavië hoort in een modern interieur

Wij zijn niet zo van ‘dit moet en dit mag niet’ als het gaat om de inrichting van je huis, maar voor Scandinavisch design maken we een uitzondering. De meubelen zijn zonder uitzondering puur, eenvoudig en functioneel vormgegeven. Misschien ken je Finse, Zweedse, Noorse en Deense ontwerpers niet bij naam, maar je herkent hun werk zeker. Denk maar aan de wereldberoemde Egg Chair van Arne Jacobsen. Dus denk ook aan Denemarken als je gaat shoppen voor nieuwe spullen. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen