pinterest
Je tuin inrichten kan nog een hele uitdaging zijn!

Je tuin inrichten kan nog een hele uitdaging zijn!

Je ziet het tegenwoordig steeds: tuinen die compleet zijn betegeld. Nu ziet dat er misschien wel netjes uit en is het onderhoudsarm, maar echt gezellig wordt het in zo’n tuin nooit, hoe mooi je tegels ook zijn. Daarbij is een volledig betegelde tuin ook niet echt milieuvriendelijk. Het regenwater kan niet doordringen tot in de grond en zal dus in de riolering terechtkomen. En beestjes als vlinders, bijen en andere nuttige insecten hebben ook niks aan een betegelde tuin. Dus: het is tijd om je tuin eens flink aan te pakken!

Alle tegels in één keer eruit?

Als je complete tuin betegeld is, dan kan het een flinke klus zijn om álle tegels eruit te halen. Zeker als je geen groene vingers hebt, is het misschien een beter idee om wat kleiner te beginnen. Haal een paar tegels weg en begin gewoon. Het kan bijvoorbeeld een idee zijn om een rij tegels te verwijderen en in de grond, die je dan natuurlijk even moet vervangen voor goede tuinaarde, bomen te planten. Bomen zijn er in veel verschillende soorten en maten en het voordeel is dat je gelijk echt iets hebt staan. Je kunt kiezen voor een rijtje leibomen of juist voor bomen met een andere bijzondere vorm. Voor bomen die groen blijven in de winter of bomen die hun blad verliezen.

Afbeelding

Maar wat doe je tegen onkruid?

Waar aarde bloot ligt is onkruid onvermijdelijk. En dus zul je daar, nog voor het eerste onkruid opkomt, iets aan moeten doen. Je kunt kiezen om de grond te bedekken met houtsnippers of cacaodoppen. Dat ziet er altijd netjes uit. Maar is het niet veel leuker om mooie bodembedekkers te planten? Kies voor mooi siergras rond de voet van je nieuw geplante boom of plant lavendel. Dat ziet er niet alleen leuk uit, het zorgt er ook voor dat insecten je tuin weten te vinden. Aan bodembedekkers heb je maar weinig werk en doordat ze de bodem bedekken, krijgt het onkruid geen kans om op te komen.

Zo sla je twee vliegen in één klap.

Heb je de smaak te pakken?

Dan kun je de volgende rij tegels verwijderen of hier en daar een groepje tegels uit je tuin halen om daarvoor in de plaats wat leuke planten neer te zetten. Ook bollen doen het altijd goed en zorgen voor steeds een andere sfeer in je tuin.

Heb jij al bedacht wat je met je betegelde tuin gaat doen?

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen