pinterest
Zo verwijder je vinyl behang het makkelijkst van je muur

Zo verwijder je vinyl behang het makkelijkst van je muur

Hoe verwijder je het gemakkelijkst vinylbehang van je muur?

Als je je muur een keer van een ander behang wilt voorzien, dan is het verstandig om de oude laag behang eerst te verwijderen. Wanneer je nieuw behang over een andere laag behang aanbrengt, loop je veel meer risico op bobbels onder het behang die je altijd zult blijven zien. Veel beter is het om fris te beginnen met een kale muur. Nu is het verwijderen van behang niet het moeilijkste klusje, maar het hangt voor een groot deel wel af van welk soort er is gebruikt. Neem bijvoorbeeld vinylbehang. Dit is behang dat meestal bestaat uit een papieren onderlaag en een toplaag van vinyl. Bij het afscheuren van vinylbehang zul je in eerste instantie de toplaag verwijderen, terwijl de onderlaag blijft zitten. Hier kun je lezen hoe je het beste vinylbehang kunt verwijderen.

Methodes 

Het gemakkelijkste om vinylbehang te verwijderen is gebruik te maken van een stoomapparaat of van een speciaal middel dat het behang afweekt. Ook is de ondergrond van belang. Heb je bijvoorbeeld een muur van gipsplaat dan is stomen aan te raden. Bij het gebruik van een afweekmiddel kan het gipsplaat te nat worden. Je moet immers ook de muur weer opnieuw behangen en je wilt niet te lang wachten totdat de muur droog is.

Werkwijze met stoomapparaat 

Je begint de klus door kleine gaatjes in het behang te prikken met een behangperforator. De behangperforator van Mastertools is een goede perforator waarmee het stoom beter in het behang kan trekken. Vervolgens vul je de stoomgenerator met water en laat je het water opwarmen. Eenmaal op temperatuur bewerkt je het behang met stoom. Hiervoor houd je de afstomer gedurende 30 seconden tegen het behang. Het behang wordt vochtig dus het is van belang om direct met een plamuurmes het behang eraf te schrapen. Als je de muur hebt bewerkt, kun je met een plamuurmes en een spons de resten behang eraf steken.

Werkwijze met afweekmiddel 

Ook nu start je weer met de handige behangperforator van Mastertools om gaatjes in het behang te prikken. Vervolgens strijk je met een kwast of spons het behang in met afweekmiddel die je met water moet aanlengen. Laat het afweekmiddel ongeveer 5 minuten inwerken en begin daarna met een plamuurmes het behang eraf te steken. Nadien ook de restjes behang met een plamuurmes en spons verwijderen

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen