pinterest
Tips voor een zorgeloze verhuisdag

Tips voor een zorgeloze verhuisdag

Het is zover, u kunt na maanden wachten eindelijk verhuizen. De aankoop van de woning was al stressvol. De huizenmarkt staat op springen, hierdoor heeft u al behoorlijk overboden. Dit was eigenlijk niet de bedoeling maar u en uw partner wilden zo graag dit ene huis en de rente staat natuurlijk laag. Dit geeft op zowel korte als lange termijn extra voordeel. Dus de stress, de keuze om extra uit te geven en de spanning of u uiteindelijk het huis zou krijgen, heeft u nu gehad. Maar nu is het tijd voor de verhuizing, een kwestie wat bekend staat als een zeer stressvolle ervaring. Zonde, want hier zit u natuurlijk niet op te wachten, hoe kunt u daarom uw toekomstige verhuisdag omzetten naar een leuke en stressvrije dag en verhuizing?

Maak een checklist

Het is belangrijk om alle stappen al vooraf voor te bereiden. Dit kan door middel van een checklist. In de verhuischecklist staat onder andere:

-        Datum van verhuizing plannen

-        Vrije dagen opnemen

-        Vrienden en familie informeren

-        Verhuisdozen inslaan

-        Tijdig beginnen met inpakken en categoriseer

-        Eten en drinken regelen voor de verhuisdag

De dag van de verhuizing

De eerste stap is natuurlijk op welke datum de verhuizing plaats gaat vinden. Het meest ideale is natuurlijk een doordeweekse dag. Vaak is het verkeer dan wat rustiger en is het handig om het uitpakken van alle spullen in het weekend te plannen. Maar helaas kan niet iedereen voor een verhuisdag vrij krijgen of vrij nemen.
Ook vrienden en familie die meehelpen, zijn niet altijd bereid om vrij te nemen voor deze dag. Informeer iedereen daarom tijdig, zodat mensen zich hierop kunnen voorbereiden. Op die manier kan men op tijd vrij vragen en de dag vrijhouden.

Genoeg verhuisdozen

Naast hulp en het hebben van een vrije dag is het goed om meer dan genoeg verhuisdozen te hebben. Liever te veel dan te weinig. Het valt namelijk altijd tegen hoeveel spullen er kwijt kunnen in een verhuisdoos. Koop daarom vooral ook goede en stevige dozen, die niet direct uit elkaar vallen. Daarnaast is het handig om niet te zware spullen zoals boeken in één doos te doen.
Naast het hebben van genoeg en goede verhuisdozen is het altijd belangrijk om al verhuisdozen op tijd in te pakken. Dit kan al drie weken van tevoren worden aangepakt. Daarnaast is het altijd gunstig om de dozen alvast te categoriseren met producten die erin zitten en naar welke kamer de doos moet worden gebracht. Op die manier weten ook de mensen die helpen wat ze direct moeten doen met de dozen!

Organiseer een leuke dag

Verhuizen is voor iedereen altijd een rommelige en zware dag, helemaal voor vrienden en familie. Zij offeren hun vrije dag op om voor u te werken. Zorg er daarom voor dat de dag zo leuk mogelijk is. Dit kan door middel van lekkere tussendoortjes, een goed gevulde lunch en ruime keuze aan drank. Aan het einde van de dag is het belangrijk om gewoon te stoppen, morgen is er namelijk weer een dag. Sluit de dag daarom gezamenlijk af met een leuke borrel. Morgen begint namelijk het uitpakken en dat moet u echt zelf doen!

Afbeelding

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen