pinterest
Zo voorkom je krassen en vlekken in een parketvloer

Zo voorkom je krassen en vlekken in een parketvloer

Een parketvloer geeft iedere woning een stijlvolle uitstraling. Maar om deze look te behouden, is het belangrijk om de houten vloer goed te onderhouden. Krassen en vlekken kunnen het materiaal namelijk ontsieren. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit te voorkomen. In dit artikel lees je hoe je beschadigingen kunt vermijden en wanneer het verstandig is om een parket specialist zoals Van Houdt Vloeren in te schakelen voor het onderhoud.

Regelmatig schoonmaken

Vuil kan werken als een soort schuurpapier op je parketvloer, waardoor er dus krassen ontstaan. Dat wil je liever voorkomen. Het is daarom belangrijk om de houten vloer regelmatig goed schoon te maken. Gebruik een stofzuiger met een zacht opzetstuk of een licht vochtige dweil. Voor plaatselijk vuil kun je ook een microvezeldoek gebruiken. Gebruik enkel water en vooral geen agressieve schoonmaakmiddelen die het materiaal aantasten.

Opletten met vloeistoffen

Vloeistoffen zijn grote vijanden voor een parketvloer. Als je iets morst, maak het dan meteen schoon en droog voordat het opdroogt als een vlek. Dweil ook de vloer niet te nat, omdat dit vlekken of ergere beschadigingen kan veroorzaken. Zijn er na verloop van tijd toch lelijke plekjes op de vloer ontstaan? Laat dan de parket vloer schuren en opnieuw behandelen door een specialist. Dit zorgt ervoor dat de vloer weer als nieuw oogt en bovendien beter beschermd is tegen toekomstige schade.

Gebruik van deurmatten

Een eenvoudige maar effectieve manier om vuil en vocht buiten de deur te houden, is het gebruik van goede deurmatten. Plaats schoonloopmatten aan de buitenkant van alle deuren en leg droogloopmatten binnen voor de deur neer. Op deze manier voorkom je dat er veel vocht, zand en ander vuil mee naar binnen komt.

Doe schoenen uit in huis

Het is natuurlijk nog beter om de schoenen al in de gang uit te doen en op sokken of sloffen te lopen. Hierdoor blijft de parketvloer nog veel langer in topconditie! Ook na goed vegen kunnen er namelijk scherpe deeltjes of stukje vuil aan de schoenen blijven hangen, die vlekken en krassen kunnen veroorzaken. 

Bevestig viltjes onder meubels

Ook meubels kunnen zorgen voor lelijke krassen op de parketvloer, vooral als ze vaak worden verschoven. Bevestig daarom viltjes onder de poten van stoelen, tafels en eventueel andere meubels. Meubelviltjes zorgen ervoor dat de meubels soepel over de vloer glijden zonder krassen achter te laten.

Door de bovenstaande tips zelf toe te passen, blijft jouw parketvloer jarenlang mooi en is het minder snel toe aan reparatie of vervanging.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen