pinterest
Hoe maak je de badkamer zo onderhoudsvriendelijk mogelijk?

Hoe maak je de badkamer zo onderhoudsvriendelijk mogelijk?

Een badkamer die gemakkelijk schoon te houden is, dat willen we natuurlijk allemaal! Maar hoe maak je deze ruimte nou zo onderhoudsvriendelijk mogelijk? In dit artikel vind je een aantal handige tips die je helpen om de badkamer niet alleen netter, maar ook praktischer te maken.

1. Gemakkelijk te reinigen materialen

De keuze van materialen speelt een grote rol in hoe onderhoudsvriendelijk je badkamer is. Materialen zoals keramiek en RVS zijn eenvoudig schoon te maken en niet zo gevoelig voor vlekken, alhoewel dit ook afhankelijk is van de kleur en afwerking. Laat je hier dus goed over informeren. Daarnaast is het belangrijk om de juiste schoonmaakproducten te gebruiken om badkamermeubels en sanitair langer fris te houden.

2. Muurverf met hoge schrobklasse

Denk ook goed na over de verfsoort die je gebruikt in de badkamer. Een muurverf met een hoge schrobklasse is een slimme keuze. Zo heeft de Sigma Pearl Clean Matt schrobklasse 1, waardoor het heel gemakkelijk te reinigen is. De verf heeft een lage glansgraad en blijft dus ook na het schoonmaken nog mooi mat. Een groot voordeel is dat je deze verfsoort kunt laten mengen in iedere gewenste kleur. Probeer dus gerust eens iets anders uit dan standaard wit. Je hebt alleen maar een kleurcode nodig om jouw perfecte tint tot leven te brengen.

3. Zwevende badkamermeubels en toilet

Zwevende badkamermeubels en toiletten maken het schoonmaakwerk een stuk eenvoudiger. Doordat de meubels geen poten hebben, blijft de vloer vrij en kun je een stuk gemakkelijk rondom schoonmaken. Dit voorkomt ook dat vuil en stof zich ophoopt op moeilijk bereikbare plaatsen. Bovendien geven zwevende elementen je badkamer een hele moderne en ruimtelijke uitstraling. Dat is meteen mooi meegenomen.

4. Zo min mogelijk voegen

Voegen kunnen een broedplaats zijn voor vuil en schimmel. Door te kiezen voor extra grote tegels of zelfs een naadloze gietvloer, verminder je het aantal voegen aanzienlijk. Het schoonmaken zal hierdoor minder tijd in beslag nemen en minder irritatie veroorzaken. 

5. Dichte opbergmogelijkheden

Dichte opbergruimte mag niet ontbreken in een onderhoudsvriendelijke badkamer. Open kasten en planken kunnen er mooi uitzien, maar verzamelen ook een hoop stof en vocht. Als gevolg moet je deze plekken en de items die erbovenop staan vaker schoonmaken. Kies daarom liever voor dichte kasten met deuren of lades om alles netjes op te bergen.

Met de bovenstaande tips maak je van de badkamer een plek die niet alleen netjes is, maar ook een stuk gemakkelijker om schoon te maken.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen