pinterest
Zweefparasol kopen? 5 tips om je op weg te helpen

Zweefparasol kopen? 5 tips om je op weg te helpen

Zodra de zon weer begint te schijnen, geniet je volop van de fijne zonnestralen. Maar naast dat je geniet, vind je het ook wel eens fijn om af en toe in de schaduw te zitten. Er zijn verschillende parasols die een goede bescherming bieden. Een van die verschillende soorten is de zweefparasol. Een groot pluspunt van zweefparasols, is dat de mast niet in het schaduwvlak staat. Benieuwd naar de tips die wij geven voor het kopen van een zweefparasol? Lees dan verder!

Afbeelding

De voet 

Bij de voet van een zweefparasol is het belangrijk dat het de hele parasol recht houdt.  Als je kiest voor een verplaatsbare voet, dan is het essentieel dat het gewicht zwaar genoeg is om de hele parasol te houden. Als dit gewicht namelijk niet voldoende is, dan valt de parasol snel om. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een diep grondanker in te graven.   

De mast

Voor de mast is het belangrijk dat deze voldoende stevigheid biedt. Zodra je de parasol opent, komt er namelijk veel druk op te staan. Een mast die niet genoeg stevigheid biedt, kan doorbuigen en later zelfs afbreken. 

Het doek 

Naast de twee tips die eerder benoemd zijn, is het doek ook erg belangrijk om naar te kijken. De UPF-waarde geeft aan of het doek de zonnestralen voldoende tegenhoudt en daarmee de uv-straling remt. Als je een stevig doek wilt, dan is het belangrijk om te kijken naar het aantal gram per vierkante meter. Hoe meer gram, hoe steviger het doek is. Er zijn verschillende doeken die na een korte periode geheel verkleuren en om dit te voorkomen kun je het beste kijken naar de garantieperiode. Zodra deze lang genoeg is, kun je er vanuit gaan dat de kleurvastheid van het doek voldoende is. 

Het bedieningsmechanisme 

Het katrolsysteem is een mechanisme bij de zweefparasol die je door middel van een touw omhoog trekt en naar beneden haalt. Het liersysteem is voorzien van een hendel en is voor iedereen makkelijk te gebruiken. Deze twee mechanismen zijn de beste voor het gebruik van zweefparasols. 

Hoge kwaliteit

Op zoek naar een zweefparasol met een hoge kwaliteit, dan is een Platinum parasol een goede keuze. Deze parasols staan bekend om het bedieningsgemak. Je kunt een Platinum parasol gemakkelijk draaien, zwenken, kantelen of vastzetten. Platinum parasols zijn er in verschillende uitvoeringen. 

Heb je interesse in de aanschaf een zweefparasol? Wij hopen dat we je met deze 5 tips op weg hebben geholpen, zodat je in de zomer zowel van de zon als de schaduw kunt genieten.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen