pinterest
3 tips om je overkapping sfeervol in te richten

3 tips om je overkapping sfeervol in te richten

Een overkapping is een leuke manier om je huiskamer te verlengen. Maak er een extra zitruimte van alsof het een tweede woonkamer is en gebruik de ruimte ook net zo veel. Door de overkapping kun je 4 seizoenen buiten zitten en het hele jaar door van je tuin genieten. Hier geven we drie tips om jouw overkapping sfeer- en stijlvol in te richten. 

Afbeelding

  1. Geef jouw overkapping een duidelijke functie 

De grote vraag is welke functie je de ruimte onder de overkapping wil geven. Wil je hier een eettafel plaatsen zodat je altijd buiten kunt dineren, wil je een buitenkeuken onder de overkapping plaatsen, of wil je er een bank neerzetten zodat het een zithoek wordt. Wat je ook wilt, het moet een knusse plek worden waar mensen graag heen gaan om samen te komen. Denk wel van tevoren goed na wat je van je overkapping verwacht. 

  1. Warmte onder de overkapping

Wil je van de ruimte onder de overkapping een comfortabele plek maken waar mensen vaak zitten, zelfs in de winter? Dan is het aan te raden om warmtebronnen te plaatsen. Een buitenhaard is dan ook een leuke en gezellige manier om dit te creëren. Met een buitenhaard wordt de rook afgevoerd naar buiten dus ruiken de volgende dag je kleren minder naar rook. Een houtkachel is erg gezellig en heeft een leuke extra functie voor de mannen. Een vuurtje stoken is namelijk een leuke bezigheid en houthakken komt daarbij kijken. 

  1. Verlicht jouw overkapping op verschillende manieren

Leuke manieren om je overkapping te verlichten is via ingebouwde lichten in bijvoorbeeld de overkapping of in de muur. Een dimmerfunctie zorgt ervoor dat je sfeer kunt creëren. Een andere leuke optie is om losse lampen te plaatsen. Hierin is veel keus en met deze verlichting kun je een stijl creëren of aanhouden die je wil bereiken. Verder is decoratie verlichting een leuke toevoegingen. Er valt veel onder decoratie verlichting, voorbeelden zijn:

  • Versier het met kerstverlichting;

  • Hang bijzondere lampionnen op;

  • Maak de ruimte vrolijk en kleurrijk met gekleurde slinger verlichting; 

  • Plaats lantaarns;

  • Met lichtletters kun je de ruimte een naam geven.  

Afbeelding

Er zijn dus veel verschillende manieren om jouw overkapping sfeervol in te richten. Kies een overkapping die bij jouw huis en stijl past; dat is een belangrijke start van het creëren van een ruimte waar iedereen wil zitten. Personaliseer de ruimte en geef het een leuke functie, dan is niemand daar straks meer weg te slaan!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen