pinterest
Binnenkijken: Ingetogen schoonheid in dubbel Penthouse

Binnenkijken: Ingetogen schoonheid in dubbel Penthouse

Met de opdrachtgever van dit nieuwbouwproject heeft interieurarchitect Roelfien Vos eerder samengewerkt. Vanaf dag één is ze betrokken bij het ontwerpen van de architectuur en het ontwerp binnen de woning. Dit zie je terug in de detaillering, waar vooraf en gedurende het proces de tijd is genomen. De materialisatie, routing en lichtplan zijn in samenspraak zorgvuldig gepland. Bij binnenkomst is de ronde maatwerk trap hiervan een prachtig voorbeeld. Deze is vrij van de wand geplaatst en voorzien van verdekte verlichting, waardoor de maatwerktrap een statement vormt in de hal.

FotoBinnenkijken: Ingetogen schoonheid in dubbel Penthouse

Het interieur loopt synchroon aan de architectuur van het gebouw. De rondingen worden op diverse manieren geaccentueerd. Het prachtige ronde panoramaraam wordt gevolgd door de plafondverlaging en onderstreept met plint die mooi mee beweegt. Ook de verlichting, gordijn- en schuifdeurrails zijn prachtig verwerkt in het plafond. In de verschillende ruimtes sieren maatwerkkasten de wand. In de tv-kamer is de wall-to-wall beklede, lederen wand, met zwevend eiken meubel en messing schappen de blikvanger. De werk- en zitkamer worden gescheiden door middel van een eiken schuifdeur, die schuift achter de kastenwand enerzijds en de schouw met haard anderzijds.

FotoBinnenkijken: Ingetogen schoonheid in dubbel Penthouse

In de keuken, bestaande uit een kastenwand en kookeiland, is de op maat gemaakte roomdivider een masterpiece. Dit doorkijkje verbindt deze ruimte met de eetkamer. Prachtig uitgevoerd in goed benaderd natuursteen, prachtige houten kastdeuren met bijzondere, verzonken handgrepen. Aan de kant van de eetkamer is de divider strak gestuukt en voorzien van drie lades. Op de tweede verdieping bevinden zich de slaapvertrekken, dressing, wellness en gym. De master bedroom heeft de luxe van een suite gekregen. Met prachtig vormgegeven kastenwanden in leer en teakhout. “Ook hier hebben we de ronding gebruikt en de kastenwand hierop ontworpen, ook de grepen zijn op maat gemaakt,” vertelt Roelfien. “De luxe en hoogwaardige materialen als leer, hout en stof, samen met de detaillering hebben gezorgd voor een ingetogen schoonheid en een thuis voor de bewoners.”

Wil je de hele reportage van Roelfien Vos en andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier de jubileumeditie van UW woonboek!

Lees ook: Binnenkijken bij... de mooiste projecten uit het woonboek

Roelfien Vos Interior Design & Architecture - www.roelfienvos.com

Fotograaf: Peter Baas

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen