pinterest
De vier beste woonprogramma's op de Nederlandse tv

De vier beste woonprogramma's op de Nederlandse tv

Het werkt ontspannend, inspirerend en geeft tegelijkertijd niet al te veel drukte: het kijken naar woonprogramma's. We doen dit al sinds tientallen jaren. De nieuwste woontrends, bouwtechnieken, oplossingen, ze worden er uitgebreid belicht. Dit zijn de vier beste woonprogramma's op de Nederlandse tv. 

De Perfecte Verbouwing: modern, maar kostbaar

Nicolette Kluijver presenteert sinds kort De Perfecte Verbouwing; een verbouw-show 2.0. Met virtual reality kunnen opdrachtgevers/kandidaten in 3D meemaken hoe hun huis er uit komt te zien nadat één van de twee wedijverende architecten zijn of haar plan heeft gerealiseerd. Het is niet alleen een kwestie van 'waar zetten we de wasmachine' of 'wil je dubbel glas', nee, hier ondergaan complete verdiepingen een metamorfose. Niet te vergelijken met de oude situatie. Een moderne, maar ook kostbare benadering. 

Eigen Huis & Tuin: herkenbare gezelligheid

Misschien wel het oer-woonprogramma: Eigen Huis & Tuin. De presentatoren van het eerste uur - Myrna Goossen, klusser Nico 'prachtig meuj!' Zwinkels en Rob Verlinden waren op de zaterdagmiddag in veel woonkamers het startschot van de tv-avond. Het typische dialect en enthousiasme van de twee heren zorgden voor herkenning bij de kijker en het besef dat klussen of tuinieren helemaal niet moeilijk is. Nu met Froukje de Both als gastvrouw, is het gezellige Eigen Huis & Tuin te zien op RTL en Videoland. En toont het dus al bijna dertig jaar de nieuwste woontrends

Kopen Zonder Kijken: Bob en Roos als helden

In Kopen Zonder Kijken begeleidt Martijn Krabbé stellen die een huis willen kopen. De afspraak is dat ze de nieuwe woning 'blind' aanschaffen en dat het door aannemer Bob Sikkes verbouwd en door woonstyliste Roos Reedijk ingericht wordt. Vaste prik: het stel is zwanger, wil een jaren '30-woning en het budget hiervoor is niet toereikend. Krabbé haakt hier op droogkomische toon op in, maar interessanter zijn de verdeling van het budget en vooral de helden Bob en Roos (populair op twitter) die van elke woning een paleisje maken. Bob woont zelf ook niet verkeerd, overigens. 

Voor Hetzelfde Geld: 'proefwonen' op het platteland

Natasja Froger presenteert Voor Hetzelfde Geld, dat inspeelt op het grote contrast in huizenprijzen tussen de Randstad en 'de provincie'. Families met de wens om landelijker en tegelijk betaalbaar te wonen, krijgen de niet gangbare mogelijkheid om een weekje te 'proefwonen', voordat ze wellicht een bod doen op het huis. Geheel volgens de titel gaat er een wereld open voor hen die nog niet wisten wat ze ook kunnen kopen, in plaats van een peperdure maar krappe woning in het drukste gedeelte van ons land.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen