pinterest
Een luxueuze wellnesstuin en een oase van rust

Een luxueuze wellnesstuin en een oase van rust

Samen met zijn team creëert tuinarchitect Erik Knops luxueuze tuinen die rust en harmonie uitstralen en waarvan het hele jaar door genoten kan worden. De tuinen die door Knops Tuindesign worden ontworpen zijn herkenbaar aan de strakke lijnen en hun tijdloze karakter. Deze indrukwekkende nieuwbouwvilla is voorzien van een luxueuze wellnesstuin die warmte en geborgenheid uitstraalt. De tuin sluit naadloos aan op de woning door het kleur- en materiaalgebruik af te stemmen op de stijl van de villa. Zo is bijvoorbeeld de bijzondere steen van de schoorsteen terug te zien in de muren en wanden van de tuin. In de avonduren zorgt de verlichting voor een betoverend effect.

FotoEen luxueuze wellnesstuin en een oase van rust

Compleet wellnessplaatje

Het meest opvallende element van de tuin is het elf meter lange zwembad. Het is de blikvanger van deze tuin dat aansluit op de eetkamer, maar ook zichtbaar is vanuit de inpandige sauna, de main bedroom en de prachtige overkapping. Het antracietkleurige bad is omringd door keramische tegels en vlonders van de houtsoort Afrormosia, waardoor het op natuurlijke wijze opgaat in het exterieur van de woning. Verder zorgen het gazon, enkele meerstammige bomen en siergrassen voor een groene balans in de compacte en sfeervolle tuin. Aan de kopse kant van de slaapkamer van de bewoners is een luxe jacuzzi geplaatst die volledig is geïntegreerd in de tuin. In combinatie met de buitendouche en het overdekte terras is het wellnessplaatje compleet. De oprit van de bewoners ligt in het verlengde van de overkapping, waardoor ze bij vertrek en thuiskomst kunnen genieten van een intieme en luxe buitenruimte.

FotoEen luxueuze wellnesstuin en een oase van rust

De perfecte balans

Knops Tuindesign heeft wederom een masterpiece ontworpen. Het is een strakke tuin met losse groene elementen die zorgen voor intimiteit en geborgenheid. Daarnaast geven de lijnen in het ontwerp dezelfde dieptewerking als de architectuur van de woning. Hierbij heeft het bijzondere langwerpige zwembad een belangrijke functie. Door gebruik te maken van donker folie is de uitstraling van het zwembad afgestemd op de kleuren van zowel de woning als het interieur. “We leveren maatwerk door steeds opnieuw te zoeken naar de perfecte balans tussen de wensen van onze opdrachtgever en de randvoorwaarden van de bestaande omgeving,'' vertelt Erik, “Of het een grote of kleine tuin is, wij kunnen iedere uitdaging aan.”

Wil je de hele reportage van Erik Knops en die van andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier de 6de editie van UW woonboek.

Lees ook: Binnenkijken bij... de mooiste projecten uit het woonboek

Knops Tuindesign | www.knopstuindesign.nl

Fotograaf: Hans Gorter

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen