pinterest
Noorderlicht Lofts

Noorderlicht Lofts

Wie droomt er niet van om in een unieke omgeving te mogen wonen. Interieurarchitect Gwen Hoopman transformeerde in samenwerking met Studio Strack een voormalig schoolgebouw tot twaalf luxe en bovenal zeer duurzame appartementen. Met respect voor de historie van het gebouw zijn vele authentieke details bewaard gebleven. Bij binnenkomst in het gebouw is het niet alleen de oude schoolbel die je terugbrengt naar toen. Het oorspronkelijke trappenhuis, de glas-in-lood ramen herinneren je aan vroegere tijden.

Voormalig schoolgebouw

Van de voormalige twaalf lokalen bleven alleen de wanden staan. In deze hoge ruimtes was het niet alleen de kunst om een sfeervol appartement te creëren, de nieuwe woonruimtes moesten ook voldoen aan bouwkundige normen. “De indeling was een echte uitdaging maar met een verbluffend resultaat,” vertelt Gwen. “Elk appartement heeft een eigen entresol en we spelen met hoogtes op diverse vlakken.” Toch is er verschil tussen de nieuwe woningen die verdeeld zijn over de begane grond, eerste en tweede verdieping. Glazen maatwerk deuren met dezelfde rondingen zoals je die in het gehele pand terugvindt, gelden als sfeer verhogende roomdividers en verbinden de ruimtes met elkaar. Op iedere woonlaag heeft Gwen een modelwoning ingericht, om de geïnteresseerde koper te inspireren.

FotoNoorderlicht Lofts

Luxe schoolwoningen

De luxe schoolwoningen hebben op de begane grond een extra woonlaag gekregen. “Hier hebben we zitkuilen uitgegraven van 70 cm waarin een luxe lounge is ontstaan.” Een strakke houten trap op de 2e verdieping rijkt naar de entresol en het dakterras met uitzicht over de skyline van Rotterdam. Hier is zowel de trap als het staal uitgewerkt in een oud groene tint, afkomstig uit het oorspronkelijke schoolbeeld. Om de woningen comfortabel en sfeervol te maken is er veel aandacht uitgegaan naar de hoogwaardige isolatie (A+ energielabel) en het technisch lichtplan. Een hele uitdaging wanneer een ruimte 6 meter hoog is om technische verlichting te ondersteunen met decoratieve verlichting, voor alle fases van de dag. Overdag is de lichtinval bijzonder fraai door de plafondhoge ramen en balkondeuren.

Terug naar toen

De royale maatwerk keuken in donker ofwel licht eikenhout geven de ruimtes met gietvloer extra sfeer & warmte. Het genoemde hout zien we vervolgens onder meer terug in de bloktrappen, nissen en meubilair. De grote blikvanger op de 2e verdieping zijn de maatwerk glazen deuren met canale glas, meelopend in de boog van het pand. De kleur van het staal brengt je weer terug naar toen, evenals de grote terrazzo tegels die te vinden zijn in de badkamer.

FotoNoorderlicht Lofts

Hergebruik van elementen

Naast gebruik van duurzame en natuurlijke materialen was hergebruik van elementen belangrijk. Zo zijn de oorspronkelijke toiletdeuren bewaard gebleven en toegepast in de woningen. De woningen zijn ruimtelijk, open en licht van karakter. Fijne stadswoningen die voldoen aan de behoeften van de moderne tijd, maar zonder de oude glorie teniet te doen. Een enthousiaste en trotse Gwen: “Het was één groot avontuur, een mooie reis naar het eindresultaat.”

Wil je de hele reportage van Gwen Hoopman en die van andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier de 6de editie van UW woonboek.

Lees ook: Binnenkijken bij... de mooiste projecten uit het woonboek

Gwen Hoopman Architectural Design | www.gwenhoopman.com

Fotograaf: Flare Department

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen