pinterest
Kerst met een gouden randje

Kerst met een gouden randje

Buiten is het donker en koud, dus hoogste tijd om het binnen warm en extra gezellig te maken. Kaarsjes aan en heerlijk uitkijken naar de gezelligste feestdagen van het jaar: de kerstdagen.

Interieurstyliste Nancy van der Drift spotte tussen alle nieuwe kersttrends een oude, vertrouwde en jaarlijks terugkerende trend: de gouden kerstversiering. Deze ‘gouden ouwe’ blijft onze kerst dat beetje glamour geven waar we allemaal van houden. We laten je zien dat oude trends nooit vervelen mits je ze op jouw geliefde manier toepast.

FotoKerst met een gouden randje

Retro

Niets is leuker dan die oude kerstspullen van vroeger. Ik kan me nog de kerstballen of andere hangers herinneren die ik als kind het mooiste vond. Wanneer je gek bent op de vintage woonstijl mogen deze zeker niet ontbreken. Het leuke van deze ouderwetse kerstdecoratie is dat de kleuren matter zijn en er altijd wel een vleugje goud te vinden is. Zo krijgt de kerstboom toch dat beetje glamour.

FotoKerst met een gouden randje

Modern

Wie wil afwijken van een traditionele groene boom kan ook kiezen voor gouden takken, versiert met lichtjes en afgestyled met stoer gekleurde kerstballen. Zo combineer je het warme goud met een kleur die helemaal bij jouw woonstijl past.

FotoKerst met een gouden randje

Landelijk

In een landelijke woonstijl past de traditionele kerstboom in witte tinten, gecombineerd met zachte pastels en houtaccenten. Voeg hier en daar een gouden kerstbal toe en de sfeer krijgt dan net dat beetje meer.

FotoKerst met een gouden randje

Klassiek

Houd je van de klassieke interieurstijl, dan mag al het goud volop 'shinen' in de boom. Een echte den of een groene kunstboom gevuld met gouden accenten passen uitstekend bij deze stijl. Wil je meer afwisseling? Gebruik dan matte en glanzende ballen door elkaar. En werk met verschillende vormen: denk aan sterren en bellen.

FotoKerst met een gouden randje

Aan tafel

Ook het kerstdiner krijgt een gouden randje. Voor de tafelschikking zijn er genoeg manieren om de goudtint toe te passen. Kies je de kleur als basis of laat je het terug komen in het servies. De glazen met een gouden rand geven de 'toost op het leven' extra glans.

Nancy van der Drift is interieurstylist van Styling ID en blogger. Lees hier meer

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen