pinterest
Ingetogen luxe penthouse met spectaculair uitzicht

Ingetogen luxe penthouse met spectaculair uitzicht

Al vanaf de eerste tekeningen is interieurarchitect Inge van Poppel betrokken bij het ontwerp van de binnenruimte van dit 2-laags penthouse. Dankzij positieve ervaringen hebben de opdrachtgevers Inge wederom benadert om de interieurarchitectuur voor dit luxueuze appartement te ontwerpen. Op één draagmuur na heeft Inge alle indelingen van de ruimtes kunnen bepalen.  Met haar liefde voor hoogwaardig Italiaans design, natuurlijke en luxe materialen heeft het penthouse een ruimtelijk loftachtig karakter gekregen met als middelpunt de maatwerk wenteltrap en de hoge vide.

FotoIngetogen luxe penthouse met spectaculair uitzicht

Royale woonkeuken

De entree is direct uitnodigend en start in de royale woonkeuken. De brons gestuukte wand geeft de ruimte warmte en matcht prachtig met de Italiaanse design keuken, die bestaat uit een 2 kastenwanden en een kookeiland. De kastenwand parallel aan het eiland heeft een speciale achterwand met verlichting die de keukenmachines en andere keukengerei op glazen planchettes uitlicht. Deze wand kan indien gewenst over de gehele breedte gesloten worden met een klepdeur. Het keramische werkblad van het kookeiland heeft zijn verborgen charmes in de vorm van lades die in de dikte van het werkblad zijn verwerkt. Een enorme massief notenhouten eettafel nodigt uit om gezellig samen te zijn. De tafel is aan de westkant van het appartement geplaatst waar de pui met harmonicadeuren over de gehele breedte geopend kan worden en toegang geeft tot het terras. Hier kunnen de bewoners tot in de late avond met uitzicht op de oude binnenstad van de zonsondergangen genieten.

FotoIngetogen luxe penthouse met spectaculair uitzicht

Knusse tweede zithoek

In het verlengde van de eetkamer is een speciale ruimte gecreëerd met een maatwerk wandkast die ook gebruikt wordt als garderobe. In deze knusse tweede zithoek kan je vanaf de bank genieten van de eerste middag-zonnestralen. De wenteltrap is dé eyecatcher in de ruimte en fungeert ook als roomdivider tussen het eetgedeelte en de living. Waar een enorm vierkant venster als een levend schilderij is opgenomen in het interieur.  Vanaf de royale Italiaanse designbank heb je een spectaculair uitzicht op de voorbijvarende schepen. Een groot wollen karpet siert de eikenhouten vloer, dat samen met de in between gordijnen en het behang voor sfeer en een goede akoestiek zorgt.

FotoIngetogen luxe penthouse met spectaculair uitzicht

Luxe badkamer

Op de benedenverdieping bevindt zich tevens een ruime en sfeervolle masterbedroom met een aangrenzende ‘walkthrough’ badkamer, dat is uitgevoerd met een luxe badkamermeubel, inloopdouche, apart toilet en een lange kastenwand. “De bovenverdieping van het penthouse is voorzien van een gastenslaapkamer, een grote badkamer met vrijstaand bad en een dakterras,” vertelt Inge. “Op de vide is een werkruimte gecreëerd, dat door de glazenwand in contact staat met de andere gedeeltes van de woning. Het penthouse heeft dankzij de rijke, natuurlijke materialen een rustige basis gekregen. Het eindresultaat is een fijne lichte woning met een open karakter en een ruimtelijk effect.”

Wil je de hele reportage van Inge van Poppel en die van andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier de 6de editie van UW woonboek.

Lees ook: Binnenkijken bij... de mooiste projecten uit het woonboek

Inge van Poppel | Inge van Poppel Interieurarchitectuur | www.ivp-interieurarchitectuur.nl | Fotograaf: Nathalie Brugman Fotografie

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen