pinterest
Intelligent en energiezuinig dakraam

Intelligent en energiezuinig dakraam

Wanneer daglicht wordt toegevoegd aan de zolderruimte van uw woning, creëert u een prachtige, extra kamer of zelfs een hele bewoonbare verdieping. Met een dakraam tovert u de zolder eenvoudig om tot een extra slaap-, bad-, kinder-, of werkkamer. Het INTEGRA® dakraam van VELUX is een elektrisch dakraam met een bedieningstablet waarmee het dakraam, de raamdecoratie en de zonwering wordt bediend. De bedieningstablet heeft voorgeprogrammeerde gegevens over het weer en maakt het mogelijk het dakraam afhankelijk van weersomstandigheden automatisch aan te laten sturen. Hierdoor worden het binnenklimaat en het energieverbruik van een woning geoptimaliseerd. In de praktijk betekent dit dat de bedieningstablet de bewoner in de winter helpt de zonnewarmtetoetreding en isolatie-eigenschappen automatisch te optimaliseren en de zonnewarmtetoetreding in de zomer te minimaliseren om zo oververhitting te voorkomen. Zo leveren deze intelligente dakramen een positieve bijdrage aan de energierekening.

FotoIntelligent en energiezuinig dakraam   FotoIntelligent en energiezuinig dakraam

 

Bekroond met Design Award

Deze nieuwe generatie op afstand bestuurbare dakramen is bekroond met de design award ‘Ingeniørens Produktpris 2012’. Eén van de redenen voor deze keuze door het Deense vakblad was dat dit intelligente dakraam meer daglichttoetreding mogelijk maakt en een positieve bijdrage levert aan de energierekening van een woning. De nieuwe generatie VELUX dakramen ziet vandaag in Nederland het licht tijdens een verrassend evenement in Nijmegen.

Energiebesparing

In de ontwikkelingsfase is veel aandacht besteed aan het combineren van design, technologie en gebruiksvriendelijkheid, een functie die zeker meespeelde in de beslissing van de jury: "De VELUX INTEGRA wint de design award omdat het een weloverwogen en hedendaagse vernieuwing is van het bekende VELUX dakraam. Het dakraam heeft intelligentie gekregen met een ingebouwde regensensor en een aantal klimaatoptimalisatie functies die het dakraam tot meer maken dan alleen een middel om daglicht binnen te laten. Het raam is uitgegroeid tot een actieve component bij het onder controle houden van de energierekening en voorziet bewoners van automatische en gecontroleerde luchtcirculatie."

 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen