pinterest
Interieurtrends

Interieurtrends

Het zijn rare tijden en dat maakt het moeilijk om vooruit te kijken. Maar de interieurtrends staan vast en dat grijpen we met beide handen aan. We kunnen in ieder geval weer heerlijk aan de slag met ons interieur!

Trendwatchers vertellen ons de nieuwe trendkleuren, materialen en stijlen, om plannen te maken voor een nieuw interieur.

Interieurtrend 1: ronde, natuurlijke vormen

De absolute interieurtrend is “biophilic design” wat eigenlijk gewoon staat voor ‘een liefde voor ronde vormen’. Naast de industriële, strakke vormen van de afgelopen jaren, is het nu dus hoog tijd om de ronde, natuurlijke vormen in de spotlights te zetten. Denk hierbij aan: bolvormige lampen, S-vormige stoelen en vloeiend deurbeslag. We zien weer meubelknoppen op de meubels en golvende deurklinken op de deuren. De kleuren brons, natuur brons of verzilverd wit brons passen perfect in de biophilic design-interieurtrend.

FotoInterieurtrends

Verouderd zilveren meubelknoppen en meubelgrepen – Dauby

Foto: Robbert Lagerwij Interior Design

Interieurtrend 2: werelds

Nu er meer interieurtrends zijn waaruit je kan gaan kiezen, ontstaat er een hele waaier een eclectische stijlen, waarbij oude stijlelementen uit voorgaande periodes worden samengevoegd. Avontuurlijke interieurs door verschillende materialen, kleuren en structuren.Dit jaar gaan we op wereldreis in ons eigen huis en worden authentieke Oosterse en Afrikaanse stukken, Scandinavische- en Franse objecten of Engelse stukken uit Mahonie gecombineerd met een intens kleurenpallet van aardetinten. Het huis krijgt een internationale uitstraling van grote decoratieve stukken in plaats van vele kleintjes.

FotoInterieurtrends 
Foto: Hemels Wonen

Verschillende materialen worden ook met elkaar gecombineerd, zoals bijvoorbeeld onbewerkt hout met glimmend satijn. Bronzen deurbeslag is een echte eyecatcher. Brons combineert in het interieur prachtig met groen, okergeel of marsala rood.

Interieurtrend 3: Duurzaamheid

Een duurzamere wereld, daar blijft ook de designwereld niet onbewogen onder. Designers zoeken dan ook naar het perfecte huwelijk tussen een stijlvol interieur en een schoner milieu, en maken dit voor iedereen toegankelijk. Zelf kiezen we steeds vaker voor duurzame, kwaliteitsvolle producten waarmee we ons fijn voelen in de ruimtes waar we ons in huis het meest bevinden. Natuurlijke en geweven stoffen met een rijke textuur zijn dan ook in de interieurtrends volop aanwezig. Ze creëren een instant feel-good gevoel, een welbehagen van thuis te zijn in iets vertrouwds, rust te vinden omringd door eenvoudige, tijdloze en integere producten. Terracotta, ruw brons en keramiek passen perfect in deze trend.

FotoInterieurtrends 
Foto: Serge Anton

Wist je dat ook meubel- en deurbeslag duurzaam gemaakt kan worden? Behalve dat het de volle, pure materialen van het Dauby-beslag lang mee gaat en recyclebaar is, zijn de producten handgemaakt en stuk voor stuk uniek! Producten die volgens een eeuwenoude traditie worden vervaardigd, dezelfde als 1000 jaar geleden dus, zijn dan ook bij uitstek duurzaam en authentiek.

FotoInterieurtrends

Meubelgreep ruw brons – Dauby

Foto: Taurus & Eagle

Gloednieuwe interieurtrend: Japandi

Een frisse nieuwkomer in het landschap van interieurtrends is dan Japandi: Japans minimalisme gekruist met slimme Scandinavische functionaliteit en mooie contrasten. Ideaal voor wie houdt van strakke interieurs maar tegenwoordig moet goochelen in een thuiskantoor en gewoon veel meer thuis is.

Mensen zullen hoe dan ook naar hun eigen interieur kijken met het oog op wat beter kan. De badkamer wordt ingericht zodat het een hele beleving wordt. Slaapkamers zijn niet langer alleen functioneel, maar krijgen meer een hotel totaal-look. De keuken wordt een leefruimte met een grote tafel waar wordt gegeten, gewerkt, geleerd en waar we kunnen ontspannen. Japandi is het antwoord op een vraag naar een interieur dat bij de tijdsgeest past, en tegelijk tijdloos, functioneel en duurzaam is.

Deze interieurtrend vertaalt zich naar een perfecte mix van vorm en functie met strakke lijnen, zachte kleuren en lichte ruimtes. Helemaal lockdown-proof!

Interieurtrend 5: oude bekenden

Interieurtrends die al een tijdje meegaan zijn die uit het hoge noorden: Scandinavische interieurs met veel lichte houtsoorten, gecombineerd met veel wit en open ruimtes. De Scandinavische stijl zal ook  een belangrijke interieurtrend blijven. Daarnaast gooit ook de industriële trend nog hoge ogen, met zijn rauwe, industriële elementen en stoere loft-look. 

FotoInterieurtrends

Meubelgreep verijzerd ijzer zwart – Dauby

Foto: Atelier op zolder (AOZ)

Stalen accenten, warme gele kleuren en bronzen elementen op een zwarte achtergrond passen ook helemaal in ons interieur. Niet per se groter wonen wordt interessant, maar wel luxueuzer wonen.

Passend meubelbeslag bij de verschillende interieurtrends vind je bij Dauby. Elk greepje of knopje wordt eerst gegoten in mallen, en vervolgens met de hand afgewerkt. De afwerkingen krijgen zo hun typische, ietwat korrelige structuur die elk product dat extra beetje karakter geeft. Deze kleine onvolmaaktheden van het handgemaakte beslag van Dauby passen perfect bij de verweerde look van industriële materialen. Het Ruw Metaal is bijvoorbeeld een mooie aanvulling op de ruwe betonlook.

Wil je meer weten over raam-, deur- en meubelbeslag? Vraag dan informatie-brochures aan.

Dauby

Uniek en handgemaakt deur-, raam- en meubelbeslag

Download de brochure

Informatie aanvragen bij Dauby

Hoe wilt u de informatie ontvangen?

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen