pinterest
Luxe wellnesstuin

Luxe wellnesstuin

Tuinontwerper Erik van Gelder ontwerpt met passie en kunde buitenruimtes, waarbij de architectuur, de wensen van zijn opdrachtgever en de omgeving als het ware samensmelten tot één oase. De woning speelt een centrale rol in het ontwerp. Aan de hand van een uitgebreide inventarisatielijst evolueren de wensen tot een 3D concept waarin de toekomstige droomtuin fotorealistisch wordt gevisualiseerd. De ideale manier om een opdrachtgever deel uit te laten maken van het ontwerpproces. Deze lijst werd voorafgaand aan de conceptontwikkeling toch nog aangevuld met de wens voor een zwembad. Een relatief ingrijpende beslissing die goed is uitgepakt en deze tuin zijn huidige allure en klasse geeft!

FotoLuxe wellnesstuin

Strak lijnenspel

Een strak lijnenspel, speelse niveauverschillen, een mix van wintergroene en bloeiende beplanting, het gebruik van hoogwaardige materialen, oog voor detail en een gedetailleerd lichtplan zorgen ervoor dat deze tuin overdag en in de avond aanvoelt als een sprookje. Hierin herken je duidelijk de signatuur van Erik. De eyecatcher in deze tuin is de infinity pool die in de as van de woning gesitueerd is. Op hetzelfde niveau, waardoor het wateroppervlak visueel naadloos overloopt in de achterliggende plas. Het zwembad is bekleed met een luxe mozaïek. De grote, glazen wand aan de zijkant geeft een blik op de binnenzijde van het bad. De bar in het zwembad zorgt ervoor dat het wellness gevoel compleet is.

Luxe poolhouse

Parallel aan het zwembad is het poolhouse gesitueerd, met onder de stijlvolle overkapping een jacuzzi. Inpandig is er een luxe sauna met uitzicht op de pool, een kleedruimte en een toilet. De aansluitende tuinkamer met buitenkeuken is voorzien van een lamellendak en schuifpui waardoor het heerlijk vertoeven is in de zomer en winter. De doorkijk gashaard is in het hart van deze ruimte geplaatst, zodat je binnen en buiten kan genieten van het vlammenspel.

FotoLuxe wellnesstuin

De perfecte balans

Aan de waterkant is een terras gecreëerd waar men kan zonnen, maar ook gezellig dineren. Vanaf deze kant is het boothuis bereikbaar, die dankzij het sedumdak natuurlijk opgaat in de tuinarchitectuur. Naast de prachtige mix van siergrassen, bloeiende planten en meerstammige bomen zijn er in deze tuin design objecten geplaatst die het einde van een zichtlijn markeren. Het eindresultaat is de perfecte balans tussen luxe, wellness, comfort en natuurlijke beleving.

“Waar het accent achter de woning op de tuin ligt, is de voortuin het visitekaartje van de woning,” vertelt Erik. Ook de voortuin is ontworpen met strakke lijnen. De gecentreerde watertafel wordt omringd door hoge conische bomen en een pad met lichtgrijze Selected by EVG betontegels. Een mooi stijlelement is de achterwand van de carport waarin spiegels verwerkt zijn, zodat er een fantastisch dynamiek ontstaat. “De ideale tuin is er één waar alles klopt. In alle seizoenen, overdag of ’s nachts, of je nu buiten of binnen bent,” aldus Erik van Gelder.

Wil je de hele reportage van Erik van Gelder en die van andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier de 6de editie van UW woonboek.

Lees ook: Binnenkijken bij... de mooiste projecten uit het woonboek

Erik van Gelder | www.erikvangelder.com

Fotograaf: Peter Baas

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen