pinterest
Luxe leeftuin

Luxe leeftuin

Tuindesigner Tim Rengelink heeft onlangs een fantastisch project afgerond dat in alle opzichten geslaagd is. Het resultaat is een prachtige buitenruimte waar alle elementen samenkomen. TIM Exclusive Gardens is een full-service bureau dat verder gaat dan alleen het ontwerpen van exclusieve tuinen. Ze ontzorgen de klant vanaf het eerste contact tot en met de realisatie van hun droomtuin.

Luxe leeftuin

Voor de realisatie van deze luxe leeftuin, behorend bij een prachtig monumentaal pand, werd er veel tijd besteed aan de voorbereiding. Tim vertelt enthousiast: “Het was een proces van elkaar leren kennen, de perfecte match vinden en de lijst van wensen en mogelijkheden samensmelten in een tuinontwerp. Maar ook het aanvragen van vergunningen en het samenstellen van een fijn en professioneel team waarmee we samen het project realiseren.” Een fijn proces waarin de klant centraal staat en waarbij de hoogst haalbare kwaliteit op alle fronten wordt nagestreefd.

FotoLuxe leeftuin

Privacy en comfort

Een van de belangrijkste speerpunten in dit project was het creëren van privacy, met name van bovenaf. De strakke stalen pergola’s, voorzien van houten liggers met karakteristieke afrondingen, zorgen voor zonwering en privacy op het grote terras met buitenkeuken en beschermen het zicht op de jacuzzi. Het poolhouse is niet alleen multifunctioneel en sfeervol ingericht met een sfeerhaard, loungehoek en bartafel, maar ook een belangrijk onderdeel in het bieden van privacy door de vier meerstammige bomen die op het dak zijn geplaatst.

Karakteristieke beplanting

Ondanks dat de tuin slechts een oppervlakte van 250 vierkante meter heeft, oogt het ruim en sfeervol. Dankzij de strakke lijnen, de lengtewerking van de stalen bloembak naast het zwembad en de verschillende hoogtes is het een fijne relax-, leef- en speelomgeving geworden. Ook voor de kinderen is er een tof speelhuis met schommel en glijbaan ontworpen. Er is een sfeervolle mix van karakteristieke bomen, grassen en bloeiende planten. Voor de terrassen, paden en wanden is er gekozen voor keramische tegels met een Belgische natuursteen look en buitenparket uitgevoerd in thermo Essen, die aan de wand zwart gespoten zijn. Het uitgebreide lichtplan zorgt ervoor dat men ook ’s avonds intens kan genieten van het buitenleven.

FotoLuxe leeftuin

Fantastische buitenruimte

Tim Rengelink, zijn team en specialisten in de uitvoering hebben dit project tot in de puntjes uitgevoerd en hebben een fantastische buitenruimte gecreëerd waarbij de klant volledig ontzorgd is. “Dit was een uitdagend proces, een alles omvattend project waarbij diverse disciplines samenkomen en uitgevoerd zijn tot een waanzinnig mooie en luxe leeftuin,” vertelt een trotse Tim. “Wij rusten pas als de champagne open kan!”

Wil je de hele reportage van Nathalie Swinkels en die van andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier de 6de editie van UW woonboek.

Lees ook: Binnenkijken bij... de mooiste projecten uit het woonboek

Tim Rengelink | TIM Exclusive Gardens | www.tim-exclusivegardens.com

Fotograaf: Oliver Verheij – OLIVR.NL

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen