pinterest
Tegel eruit, plant erin

Tegel eruit, plant erin

‘Tegel eruit, plant erin’! Het doel is een nog groener Nederland. Planten zorgen niet alleen voor een prettig leefklimaat, maar ook voor een betere biodiversiteit. Daarnaast dragen ze een steentje bij aan een natuurlijke oplossing van de gevolgen van klimaatverandering. En alle beetjes helpen.

FotoTegel eruit, plant erin

Tuinvereniging Groei & Bloei en Intratuin adviseren meer planten in de tuin te zetten. Meer planten en minder tegels betekent minder wateroverlast, omdat deze het water beter opnemen dan tegels. Regenwater kan beter in de bodem zakken waardoor de riolering minder snel overbelast raakt. Ook blijft warmte boven een betegelde tuin langer hangen. Het vervangen van tegels door planten zorgt direct voor minder hitte in de tuin, fijn voor warme zomerdagen!

Lees ook: Een sfeervol groen terras met moswanden

FotoTegel eruit, plant erin

Meer planten in de tuin zorgt voor een betere biodiversiteit en dat is goed voor onder meer bijen, vlinders, andere bestuivers en vogels. Planten bieden voedsel, schuilplaatsen en nestgelegenheid. Daarnaast zijn planten en bloemen een gezellige toevoeging in de tuin!

Verzorgingstips

Op het plantenlabel staan diverse symbolen waaronder een zwart (schaduw), zwartwit (halfschaduw) of wit zonnetje (volle zon). Zo weet je precies of een plant geschikt is voor jouw tuin. Gebruik bij het planten speciale potgrond en geef tijdens de zomermaanden voeding. Zo heb je een sterke plant die extra lang en uitbundig blijft bloeien!

Lees ook: Verbind binnen en buiten met stijlvolle glaswanden

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen