pinterest
Binnenkijken: van jaren 70-huis naar duurzame eigentijdse woning

Binnenkijken: van jaren 70-huis naar duurzame eigentijdse woning

Interieurarchitect Percy van de Werve vertaalt woonwensen op maat. Hierbij staan de smaak en woonverlangens van haar opdrachtgever centraal. We kijken vandaag naar een project waar de uitdaging ligt in het niveauverschil dat het huis heeft: deze woning is namelijk op een heuvel gebouwd. Zoals bij alle projecten heeft Percy deze keer ook weer met meerdere schetsontwerpen gewerkt: “Er zijn meer wegen die naar Rome leiden, ik wil mijn opdrachtgevers meerdere opties voorleggen, om zo hun droomhuis te realiseren.”

De verbouwing

Het jaren 70-huis is door een jong gezin met drie kinderen gekocht. Dit betekent dat de vrijstaande woning, dat uit twee verdiepingen bestaat, grondig moet worden verbouwd. Op de begane grond worden muren verwijderd en verplaatst. Hierdoor ontstaat er een iets kleinere hal en wordt de trap naar het souterrain betrokken bij de woonruimte. De enorm langwerpige open ruimte wordt met een glazenwand gescheiden van de trap. Hierdoor ontstaat er een mooie hoek voor de eettafel met vaste bank. 

FotoBinnenkijken: van jaren 70-huis naar duurzame eigentijdse woning

De open keuken bestaat uit een kastenwand en een royaal schiereiland met bar, die ruimte biedt voor twee krukken. Aan de andere kant van de keuken, die het hart van de woonruimte vormt, is een ruime zithoek gecreëerd. Op de kopse kant is een boekenkast op maat gemaakt. Door de kast en het schiereiland dwars in de ruimte te plaatsen, wordt de sfeer in de pijpenla mooi doorbroken.

Lees ook: In 10 stappen zorgeloos verbouwen

Ook het souterrain is grondig aangepakt. Dankzij de uitbouw in de vorm van een taartpunt is er ruimte voor meerdere slaapkamers, werk- en speelruimte en een extra badkamer. De voormalige kelder is deels uitgediept, waardoor de hoogte in de ruimtes prettig aanvoelt. Het hele huis is geïsoleerd door het plaatsen van voorzetwanden en isolatie op het dak. De wandafwerking is een mix van stucwerk, imitatie leer en luxe behang. Het is een fijne eigentijdse woning geworden, een thuis voor dit prachtige gezin.

FotoBinnenkijken: van jaren 70-huis naar duurzame eigentijdse woning

Wil je de hele reportage van Percy van de Werve en andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier UW woonboek!

Lees ook: Renovatie van een jaren 30 woning

Percy van de Werve - Studio Inside Out - www.studioinsideout.nl

Fotograaf: Alexander Verrier

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen