pinterest
Van oude stadswoning naar luxe herenhuis

Van oude stadswoning naar luxe herenhuis

Het project dat interieurontwerper Nathalie Swinkels presenteert heeft een heel persoonlijk tintje. Het betreft namelijk haar eigen woning die ze onlangs met haar partner heeft gekocht en volledig heeft gerenoveerd tot een toekomstbestendig gezinshuis en ‘showroom’ voor haar Studio Zuyd. “In dit project komt alles samen: mijn visie en kunde als interieurontwerper en ook mijn ervaring op het gebied van interieurarchitectuur, verwerkt in een prachtige mix van kleur en materialen, omgezet in functionele ruimtes met als eindresultaat een rijke woonsfeer waarin we ons dagelijks mogen onderdompelen,” vertelt Nathalie enthousiast.

Stadswoning

De stadswoning uit 1890 is volledig gestript en opnieuw ingedeeld. Muren werden doorbroken en kozijnen vervangen. Bij het isoleren van de vloer werd het duidelijk dat dit huis in de oorlogsjaren onderdeel van het verzet is geweest. Nog meer reden om authentieke details te bewaren en zelfs terug te brengen in het ontwerp. Zo is er een ‘kamer en suite’ effect gecreëerd met maatwerk kasten tussen de living en de woonkeuken. Alle wanden, in het hele huis, zijn voorzien van decoratielijsten en sfeervolle wandverlichting. Het warme palet aan kleuren zoals brons, bruin en beige komen terug in diverse toegepaste materialen. De combinatie en contrast hiervan zorgen voor een rijke sfeer.

FotoVan oude stadswoning naar luxe herenhuis

Badkamer en suite

Op de eerste verdieping waan je jezelf in een hotelsuite. De master bedroom heeft een ‘badkamer en suite’ met inloopdouche en vrijstaand bad. Deze ruimte is ook rijk voorzien van marmerlook en is vanuit bed zichtbaar dankzij de houten roomdivider met tv en rookglazen scherm van de douche. De ‘walk in closet’ bestaat uit hoge maatwerk kasten met make up hoekje, en op de gang is een pantry met koelkast en koffieapparaat gerealiseerd om een extra hotelgevoel te creëren.

FotoVan oude stadswoning naar luxe herenhuis

De keuken bestaat uit een kastenwand met luxe apparatuur en een kookeiland waaraan de eettafel ontworpen is. Het prachtige Dekton blad met marmer look van het eiland wordt herhaald in de nis van het spoelgedeelte dat voorzien is van een bronzen kraan. Eveneens van brons is de spectaculaire achterpui en de binnendeuren waarvan de diverse deurgrepen eigen ontwerp zijn. 

Unieke handtekening

Op de tweede etage is naast de studio van Nathalie een heel speciaal kamertje ontworpen. Deze zomer is het eerste kindje van Nathalie en haar partner geboren. In het hele huis, maar ook in diverse designs zoals de zelfontworpen spiegel in de living, zie je de unieke handtekening van Nathalie terug. “Het strakke lijnenspel, het uitgebreide lichtplan, het gebruik van rijke materialen en de gekozen kleuren hebben voor een warme eenheid gezorgd. Met een luxe uitstraling en feel zoals je die in een hotel ervaart.” aldus Nathalie. “Een mooi visitekaartje voor mijn opdrachtgevers, die thuis live kennis kunnen maken met mijn stijl!”

Wil je de hele reportage van Nathalie Swinkels en die van andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier de 6de editie van UW woonboek.

Lees ook: Binnenkijken bij... de mooiste projecten uit het woonboek

Nathalie Swinkels | Studio Zuyd | www.studio-zuyd.nl

Fotograaf: Denise Zwijnen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen