pinterest
Verbouwen is een feestje!

Verbouwen is een feestje!

Wil je verbouwen en hier het beste resultaat uit halen? Droom je al over het eindresultaat en zie je jezelf al zitten aan tafel in die mooie aan de tuin gelegen woonkeuken. Gezellig met vrienden koken en smullen en lekker natafelen bij de haard. Verbouwen doe je natuurkijk het liefst zonder zorgen, maar hoe pak je dat zo aan dat het van een leien dakje loopt. Dat het een feestje wordt. Je kunt het je misschien niet zo goed voorstellen, maar verbouwen kan echt een feestje zijn!

Tenminste als je het nodige voorwerk verricht. Iedereen kent wel de verhalen van buren, vrienden of een familielid waar de verbouwing totaal uit de hand gelopen is. Dat zorgt voor negatieve kijk op verbouwen. Waar de aannemer of het bouwbedrijf vaak als de boosdoener wordt bestempeld. 

Miscommunicatie 

Miscommunicatie tussen aannemer en de opdrachtgever leidt tot andere resultaten dan jij verwacht. Of voor veel meerwerk waardoor budgetten overschreden worden. Dit ligt echter meestal niet aan de bouwer maar aan de communicatie tussen jullie en het overbrengen van je wensen.

Je aannemer is geen helderziende. Op het moment dat jij je wensen vertelt, vormt hij direct zijn eigen plaatje (overeenkomstig wat hij gewend is te maken) in zijn hoofd. En dat komt vaak niet overeen met de wensen en de plaatjes in jouw hoofd.

En daar gaat het nu net mis. Want waar is de offerte op gebaseerd en wat is er berekend. Meestal is er ook geen uitsplitsing in uren en materialen. Maar die uitsplitsing geeft nu net de duidelijkheid in de offerte. En maakt hem bovendien controleerbaar. 

De sleutel tot een zorgeloze verbouwing

Een goede voorbereiding is op zichzelf al een feestje. Je bouwt het plan stap voor stap op met tekeningen naar aanleiding van de wensenlijst. Kleuren en materialen uitzoeken is ook zo leuk, wanneer je het van tevoren allemaal rustig kunt uitzoeken. Je wil dit niet gehaast doen, maar dat gebeurt vaak toch wanneer de aannemer je bijvoorbeeld belt tijdens de verbouwing en zegt, “ik moet het morgenvroeg wel weten want anders komt de levertijd in het geding”. En hier komt dan dus de gebruikelijke verbouwingsstress om de hoek kijken. Want hoe regel je dit zo snel met alle andere afspraken die je in je agenda hebt staan? Je echt goed voorbereiden is de sleutel tot een zorgeloze verbouwing!

Het totale plan vooraf zien groeien, geeft rust en de tijd om bewuste keuzes te maken. En iedere stap levert je steeds meer plezier op. Pas als alles uitgewerkt en uitgezocht is kan de aannemer een duidelijke transparante offerte maken.  

Je kunt controleren of alles wel is meegenomen in de prijs. Je hebt nauwelijks tot geen stelposten in de offerte zitten. Vergeet de aannemer niet te vragen of hij een Car-verzekering op het werk afsluit en vraag daar ook een kopie van. 

En nu kan de zorgeloze verbouwing beginnen en is het feest compleet op het moment dat je op de afgesproken tijd met je vrienden kunt proosten op deze geslaagde verbouwing in de woonkeuken die helemaal aan al je wensen en eisen voldoet. En genieten van je mooie nieuwe huis!

Wil je hier meer over weten bestel dan hier het boek ”In 10 stappen zorgeloos verbouwen” van interieurarchitect Percy van de Werve. Of kijk op studioinsideout.nl naar voorbeelden van diverse projecten.

FotoVerbouwen is een feestje!


Percy van de Werve | Studio Inside Out

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen