pinterest
Je woning verduurzamen? Kijk eens naar een hybride warmtepomp

Je woning verduurzamen? Kijk eens naar een hybride warmtepomp

Honderden euro’s besparen op je energierekening? Bespaar door je huis te verduurzamen! Je huis energiezuiniger maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een aantal aanpassingen zorgen direct al voor besparingen, voor je portemonnee en voor het milieu. Bovendien zijn er genoeg regelingen en subsidies die verduurzaming bevorderen.

Logische tussenstap: een hybride verwarmingssysteem

Hybride verwarmingssystemen spelen een steeds belangrijkere rol bij de verduurzaming van bestaande woningen. De Consumentenbond komt in tot de conclusie dat een hybride warmtepomp voor veel huizen een logische tussenstap is op weg naar aardgasvrij. Uit de test blijkt dat je €200 tot ruim €600 per jaar kan besparen op je energierekening met een hybride warmtepomp. Financieel de beste optie en een belangrijke bijdrage aan de klimaatdoelstelling om in 2050 CO2-neutraal te zijn. 

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

FotoJe woning verduurzamen? Kijk eens naar een hybride warmtepomp

Uit onderzoek blijkt dat in de praktijk het gasverbruik van woningen met bijna 70% verminderd kan worden, wanneer een hybride installatie wordt gebruikt. Een hybride verwarmingssysteem is één installatie, die bestaat uit een warmtepomp én CV-ketel die met elkaar samenwerken. De warmtepomp zal bij het verwarmen van je woning het grootste deel voor haar rekening nemen. De CV-ketel springt alleen dan bij wanneer het buiten erg koud is. Hierdoor is er minder aardgas nodig.

Zorg er wel voor dat je huis goed geïsoleerd is; dan verlies je weinig warmte en gebruik je nog minder gas. Je CO2-uitstoot voor verwarming en water daalt gemiddeld met zo’n 35 procent.

Vrijstaande woningen

Uit de test blijkt dat met hybride warmtepompen flinke besparingen op de energierekening mogelijk zijn. Vooral vrijstaande woningen, gebouwd voor 1992, hebben er baat bij. Bij een standaardinstelling ‘verdient’ het systeem zichzelf terug in 7 tot 10 jaar. Eigenaren van rijtjeswoningen moeten meer geduld hebben. De verwachte terugverdientijd voor hen is 10 à 15 jaar. De terugverdientijd kan korter als het systeem door de installateur optimaal is ingeregeld.  

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat de energiebelasting op gas omhoog gaat en die op elektriciteit omlaag, dat helpt om je investering er sneller uit te halen. 

De kleinste hybride warmtepomp

Een hybride systeem is voor bijna elke woning geschikt en vaak overal te plaatsen. De Energion Warmtecombi van ATAG is de kleinste en meest compacte hybride warmtepomp van Nederland en is snel en gemakkelijk geïnstalleerd. Je woning hoeft niet bouwkundig worden aangepast en je bespaart zo’n €300 tot €600 per jaar op gas. De warmtepomp, die geïntegreerd wordt met een ATAG CV-ketel en zo 1 systeem vormt en een losse warmtepomp, die samenwerkt met alle merken CV-ketels. 

Subsidie

Warmtepompen komen in aanmerking voor de zogenaamde ISDE subsidie. Hoe hoog de subsidie is, hangt af van het soort apparaat en van het vermogen. Het subsidiebedrag ligt tussen de € 1000 en € 2.500. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen