De afwegingen voor een inboedelverzekering

De afwegingen voor een inboedelverzekering #inboedelverzekering

Een inboedelverzekering dekt de schade aan of het verlies van je inboedel. Je krijgt bijvoorbeeld geld als je inboedel beschadigd is door een brand, maar ook door waterschade, stormschade of vandalisme. Ook als je niet zo veel kostbare spullen in huis hebt staan, is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten.

Wil je een inboedelverzekering afsluiten? Dan zijn er enkele dingen waar je op moet letten. Welke afwegingen je moet maken bij het afsluiten van een verzekering voor je inboedel, lees je in dit artikel.

De waarde van de verzekering

De ene verzekeringsmaatschappij betaalt de dagwaarde van je inboedel terug bij schade. De andere verzekeraar betaalt de nieuwwaarde van je inboedel terug bij schade. Het is verstandig om te controleren of een verzekeringsmaatschappij de dagwaarde of de nieuwwaarde van je inboedel vergoedt. Dit maakt namelijk veel verschil met betrekking tot het bedrag dat je bij schade uitgekeerd krijgt.

Stel, je hebt drie jaar geleden een bank gekocht voor 3000 euro en deze gaat verloren in een brand. Krijg je de dagwaarde van de bank terug, dan krijg je niet de volledige 3000 euro. Je krijgt namelijk het bedrag dat de bank vandaag de dag waard is. Krijg je de nieuwwaarde van de bank terug, dan krijg je wel 3000 euro op je rekening.

De maximale dekking van de verzekering

Vrijwel iedere verzekeringsmaatschappij hanteert een maximale dekking. Soms per beschadigd voorwerp in de inboedel, soms voor de complete inboedel. Het is verstandig een inboedelverzekering met een zo hoog mogelijke maximale dekking af te sluiten, zeker als je veel kostbaarheden in huis hebt staan. Met een hoge maximale dekking voorkom je dat je slechts een deel van de totale schade aan je inboedel vergoed krijgt.

Een extra verzekering voor kostbaarheden

Heb je een of meerdere dure spullen in huis staan? Dan is het goed om te controleren of deze met een standaard inboedelverzekering goed verzekerd zijn. Is dit niet het geval, dan kun je een aanvullende dekking afsluiten voor deze kostbaarheden. Zo weet je zeker dat je bij brandschade, stormschade of waterschade voldoende geld krijgt van je verzekeraar.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief


Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen
Reisblog.nl Zuid Spanje Vakantiemoment Vakantie naar Frankrijk Vakantiehuizen aan de Costa del Sol