Kies kwaliteit voor je schilderwerk

Schilderen; de één vindt het heerlijk ontspannend, de ander vindt het vreselijk. Toch is schilderwerk iets wat bij velen op termijn terug blijft komen. Vooral het buitenschilderwerk heeft echt om een aantal jaar onderhoud nodig, anders krijg je te maken met vervelende situaties zoals houtrot en ander ongemak.

Als je dan toch aan het schilderen mag (of moet), dan kun je maar beter kiezen voor kwaliteit. Waarom? Omdat je er dan zo lang mogelijk vanaf bent en er zo lang mogelijk van kunt genieten. De kwaliteit van de verf zorgt er samen met jouw schilderkwaliteiten voor dat je zo lang mogelijk onderhoudsvrij bent. Daarom adviseren wij om Sikkens verf te gebruiken. Dit merk staat voor echte kwaliteit en is gemakkelijk te verwerken.

In dit artikel delen we graag een paar handige tips die het resultaat zeker ten goede zullen komen:

Kies kwaliteit voor je schilderwerk #muurverf

1.     Voordat je gaat schilderen zorg je ervoor dat het houtwerk goed ontvet is en daarna is nagespoeld met schoon water.

2.     Kijk of er houtrot aanwezig is en repareer dit indien nodig. Bonustip: prik voorzichtig met een priem in het houtwerk om te voelen of het houtwerk zacht is. Is het hout zacht? Dan eerst repareren!

3.     Zorg voor het juiste schuurpapier. Begin altijd met een grovere korrel zoals P120 en werk dan naar een fijnere korrel toe. Een logische opbouw is P120 > P180 > P240. Let op: bij houtwerk in goede staat hoef je vaak alleen maar korrel P240 te nemen.

4.     Schilder buiten altijd achter de zon aan. Dit voorkomt blaren, waardoor je opnieuw kunt beginnen.

5.     Kies voor goede kwaliteit kwasten en rollers. Vermijd dus de huismerk kwasten van de bekende doe-het-zelf-zaken.

Als je deze tips volgt dan heb je een goede basis voor jouw verfklus. Ben je toch nog onzeker over jou schilderkunsten, dan is een goede tip om how-to filmpjes op YouTube te bekijken. Deze videosite staat er vol mee.

Voor meer verf tips kun je ook nog kijken op Onlineverf.nl.

Kies voor kwaliteit voor je schilderwerk

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief


Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen
Reisblog.nl Zuid Spanje Vakantiemoment Vakantie naar Frankrijk Vakantiehuizen aan de Costa del Sol