Meubels opknappen: hoe pak je dat aan?

Ben je een beetje uitgekeken op een bepaald meubelstuk, maar wil je het toch nog niet de deur uitdoen? Het kan helpen om meubels op te knappen! Zo heb je meteen een leuk DIY project om je mee bezig te houden – dat is altijd een goed idee. Hoe pak je het opknappen van meubels aan? Dit zijn onze tips.

Meubels opknappen, hoe pak je dat aan? #diy #meubels #makeover #interieur 

Meubelstuk opnieuw afwerken

Soms kan het al helpen om een meubelstuk opnieuw af te werken. Zorg dat je het hout bijvoorbeeld weer voorziet van een gladde laag. Dat lukt met een schuurmachine! In een handomdraai schuur je daarmee het oppervlakte van het meubelstuk. Ideaal voor de fijnere afwerkklussen!

Meubels in de lak

Is de houtkleur van een bepaald meubelstuk wat kaal geworden na verloop van tijd? Bij bijvoorbeeld tafels en kasten kan dit het geval zijn. Zo oogt het meubelstuk wat dof – dit kan maken dat je er niet langer van geniet. Een verse laklaag kan wonderen doen! Dit klusje is ook nog eens snel geregeld: er is eigenlijk geen reden om er niet even mee aan de slag te gaan. Zorg dat je de juiste lak, passend bij de materiaalsoort, in huis haalt, en blaas weer nieuw leven in een oud meubelstuk. Een laklaag dient tevens als een beschermlaag, om het meubelstuk nog langer mee te laten gaan!

Meubels verven

Naast een laag lak kun je ook aan een nieuwe laag verf denken. Dat is tevens ideaal als je je meubel wilt transformeren in een andere kleur. Maak van een witte stoel bijvoorbeeld een groene stoel: op die manier oogt het meubelstuk al heel anders in je interieur! Sommige meubelstukken hebben meerdere verflagen nodig, houd hier wel rekening mee als je ermee begint.

Ander onderstel of poten

Vind je het meubelstuk eigenlijk nog best leuk, maar mist het net wat flair? Zet er dan andere poten of een ander onderstel onder! Dit kan bijvoorbeeld bij kastjes, tafeltjes, bureaus of stoelen.

Andere knoppen

Nog zo’n voorbeeld van een kleine aanpassing, bijvoorbeeld bij kasten: zet er andere knoppen op! Dit klusje is zo gepiept, maar het zorgt absoluut voor een vernieuwende look. Zo zie je maar wat voor een belangrijke rol de details eigenlijk spelen! Vervang standaard kastknopjes door opvallendere exemplaren, in een knalkleur zoals goud of met een bijzondere vorm.

Creatief DIY project

Vind je de bovenstaande ideeën voor meubels opknappen wat te saai? Je kunt ook je creativiteit de vrije loop laten, en echt iets unieks maken. Plak bijvoorbeeld kralen op de zijkant van een kast, versier een tafel met washi tape of bevestig een marmeren plaat op de bovenzijde van een bijzettafel. We noemen maar wat voorbeelden! Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken – als je het zelf maar mooi vindt staan in je woning.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Meld je aan voor de nieuwsbrief


Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen