pinterest
5 tips voor het warm aankleden van jouw woning!

5 tips voor het warm aankleden van jouw woning!

Vraag jij je ook altijd af hoe jij jouw woning leuk in kunt richten? Je bent niet de enige. Het inrichten van een woning kan een behoorlijke uitdaging zijn. Waar moet je beginnen? Welke accessoires staan leuk? Hoe kan ik een saaie muur omtoveren tot een mooiere, warme muur? Om jou een handje te helpen hebben wij 5 handige tips voor je voor het aankleden van jouw woning. Denk hierbij aan het plaatsen van wandpanelen, het uitkiezen van geschikte accessoires en het kiezen voor de juiste verlichting. 

1. Kies voor warme panelen aan de muur 

Is jouw woning voorzien van veel witte muren? Tijd om deze aan te kleden met leuke houten panelen muur! Wandpanelen hebben een tijdloze uitstraling en maken van een saaie witte muur een waar kunstwerk. Houten wandpanelen kunnen in veel verschillende ruimtes toegepast worden. Denk hierbij aan wandpanelen achter het bed, wandpanelen naast de keukentafel of wandpanelen achter de bank. Als extra voordeel hebben wandpanelen ook een geluidsabsorberende functie, waardoor de akoestiek verbeterd wordt. 

2. Zet persoonlijke accessoires neer

In iedere woning zijn er een aantal basiselementen die zeker niet kunnen ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke accessoires. Met persoonlijke accessoires zoals leuke fotolijstjes met foto’s van familie of dat ene leuke aandenken aan een verre vakantie zorg je in één klap voor meer gezelligheid. Daarnaast denk je met persoonlijke accessoires ook snel terug aan die mooie dagen en leuke herinneringen. Je kunt persoonlijke accessoires op een dressoir in de hal zetten, op een plank boven de bank in de woonkamer of in de slaapkamer op het nachtkastje. 

3. De juiste verlichting

Verlichting speelt een enorm belangrijke rol bij de inrichting van een woning of appartement. Kies voor een mooie hanglamp boven de eettafel, plaats een klein sierlampje op het televisiemeubel of plaats een trendy wandlamp boven de bank en de kamer ziet er gelijk een stuk sfeervoller uit. Het is aan te raden om altijd voor lichtbronnen die warm licht geven te kiezen, aangezien de sfeer dan warmer en gezelliger is. 

 4. Stop niet alles weg in een kast

Kasten zijn natuurlijk erg praktisch en zorgen voor meer opbergruimte. Toch is het aan te raden om niet alles achter een kastdeur weg te stoppen. Je mag namelijk gerust laten zien wie er woont. Een tip van ons is om een keer voor een open of halfopen kast te kiezen. In deze kast kun je toch spullen netjes opbergen, terwijl je de kast ook gelijk leuk aan kunt kleden. Of wat dacht je van een mooie bartafel met jouw mooiste glaswerk erop? Zonde om dat in de keukenkastjes weg te stoppen!

5. Ga voor een warm kleurenpalet

Onze laatste tip is een meer algemene tip. Vaak wordt er voor een veilige kleurkeuze gekozen als het aankomt op de inrichting van een woning. Denk hierbij aan zwarte en witte accessoires. Kijk in plaats van de veilige kleuren eens naar een meer warm kleurenpalet bestaande uit rode tinten, roze tinten en aardetinten. Mix verschillende warme kleuren met elkaar, zoals bijvoorbeeld een rode geglazuurde vaas met een bruin beeldje of een grappige roze kandelaar in combinatie met een gele kaars, voor een speels effect. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen