pinterest
Hoe kies je de juiste deurklinken voor jouw deuren?

Hoe kies je de juiste deurklinken voor jouw deuren?

Gemiddeld kopen mensen ongeveer twee tot drie keer in hun leven nieuwe deurklinken. Meestal worden er nieuwe deurklinken aangeschaft voor een grote renovatie of voor een verhuizing. Als je op zoek bent naar nieuwe deurklinken, kom je er al snel achter dat je ontzettend veel keuze hebt. Meestal wordt er standaard voor een aluminium deurklink gekozen, maar als je iets verder kijkt zal er een hele nieuwe wereld voor je opengaan. Voor ieder deursysteem is er wel een geschikte deurklink te vinden. Zo zijn er deurklinken speciaal voor schuifdeursystemen, deurklinken met een slot voor een badkamerdeur en deuren met een sleutelgat voor buitendeuren. Benieuwd waar je allemaal op moet letten bij het vinden van de juiste deurklinken voor jouw deuren? Lees dan snel verder.

Het verschil tussen binnen- en buitendeurbeslag

Als je op zoek bent naar geschikte deurklinken, is het belangrijk dat je goed kijkt waar je de deurklinken gaat gebruiken, is dat binnenshuis of buitenshuis? Deurklinken voor binnenshuis hoeven meestal niet voorzien zijn van een sleutelgat of slot, behalve als je ze voor het toilet of de badkamer gebruikt. Deurklinken voor buitenshuis moeten goed tegen de weersinvloeden van buitenaf kunnen en moeten daarnaast ook de deur gesloten kunnen houden met een slot.

De vorm van de deurklink

De vorm van de deurklink is voornamelijk afhankelijk van het interieur en de inrichting van jouw woning. Bij moderne woningen staat het mooi om voor een rechthoekige deurklink te kiezen met strakke lijnen, aangezien dit vaak een stuk moderner staat. Bij meer klassieke woningen staan deurklinken met ovale vormen vaak erg mooi. Je kunt bij klassieke woningen ook voor deurklinken met versieringen kiezen die mooi staan bij het interieur.

Deurklinken op rozet of op schild

Bij deurklinken heb je de keuze uit twee verschillende opties als het om de bevestiging gaat. Zo kun je kiezen voor deurklinken op rozet of op schil. Bij deurklinken op rozet heb je de keuze uit een vierkante, ronde of ovale rozet, of je kunt voor een heel andere vorm gaan. Je kunt daarnaast ook kiezen voor deurklinken op schild. Een deurkruk op schild heeft als groot voordeel dat ze de gaten die voorheen in de deur zaten netjes af kunnen dekken. Dit is handig als je de deur niet opnieuw wilt schilderen of behandelen. Let bij beide keuzes goed op welke uitvoering je precies nodig hebt en welke uitvoering het beste bij de deur past waar de deurklink op bevestigd gaat worden. Meet altijd goed de maten en kijk ook goed naar het kurkgat en het hart van het sleutelgat, de profielcilinder of wc-sluiting.

Welke kleur en welk materiaal kies je?

Deurklinken zijn in veel kleuren en materialen verkrijgbaar. Iedere kleur en ieder materiaal zorgt voor een eigen uitstraling die juist wel of niet goed bij jouw interieur past. Bij een landelijke en klassieke stijl staan deurklinken met bronstinten vaak erg mooi. Deze kleur gaat goed gepaard met wit- en houttinten in het interieur. Vintage of retro deurklinken staan vaak erg mooi in meer moderne interieurs om een speelse touch toe te voegen of om wat nostalgie in huis te halen. Op het gebied van materialen heb je de keuze uit verschillende metalen, soms gecombineerd met hout. Op het gebied van kleur is eigenlijk alles mogelijk, maar voornamelijk zwarte en zilveren deurklinken zijn zeer veel voorkomend.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen